firefighter Opublikowano 3 Stycznia 2020 Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Po zakupie telefonu i jego konfiguracji płatności zbliżeniowe działały, po kilku dniach zaczęły działać tylko na niektórych terminalach aż w końcu przestały. Poszperałem w necie i zmieniłem ustawienia z portfela SIM na HCE. Szok zaczęło działać ale tylko jeden dzień dokładnie w sylwestra dokonałem ostatnich zakupów zbliżeniowo bo w Nowy Rok już nie działały i tak jest do tej pory. POo zbliżeniu do terminali telefon wibruje ale płatności nie przechodzą. Dodam jeszcze, że chodzi o iko bo jak na razie PKO nie obsługuje Google Pay Edytowane 3 Stycznia 2020 przez firefighter
creed44 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Korzystam z płatności zbliżeniowych IKO już od kilku tygodni i nie zauważyłem takich problemów. Wszystkie płatności do tej pory przechodziły, więc raczej nie jest to kwestia apki.
firefighter Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Zaczęło działać piątek,sobota wczoraj a dziś znowu lipa Ale pojawił sie komunikat: Odnów limit płatności zbliżeniowych Gdzie to się ustawia? Edytowane 6 Stycznia 2020 przez firefighter
Ekspert PKO BP Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 @firefighter, tak się dzieje gdy często płacisz zbliżeniowo bez zalogowania do IKO. Wystarczy, że zalogujesz się do aplikacji, aby limit transakcji zbliżeniowych zresetował się.
firefighter Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź Ale wydaje mi się, że logicznym była by zmiana treści wyświetlanego komunikatu na: Zaloguj się do aplikacji iko aby odnowić limit płatności zbliżeniowych telefonem, a nie jak jest teraz: Odnów limit płatności zbliżeniowych Edytowane 10 Stycznia 2020 przez firefighter
Rekomendowane odpowiedzi