Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) czy  ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi pomóc w rozwiązaniu problemu  z MMS ami w  ww tel.? Telefon   swieżo kupiony   od  polskiego dystrybutora, siec NJU  .. a problem ktory  uprzykrza korzystanie z  telefonu wygląda tak ze przy wyłączonej transmisji danych  nie wchodzą MMSy , brak jest  powiadomienia   ze  mms oczekuje , dioda nie sygnalizuje zadnej wiadomosci a po wejsciu w  wiadomosci    dopiero po wejsciu w rozmowe z  konkretnym rozmówca widac   symbol  ładujacego sie obrazu  lecz do momentu  właczenia transmisji danych MMs sam nie wejdzie. w opcjach wiadomosci  w ustawieniach   AUTOMATYCZNE POBIERANIE MMS  jest zaznaczone lecz bez  skutku.  ta sama sytuacja   dzieje sie przy próbie wysłania mmsa ....  w oknie rozmowy  wiadomosc  obrazkowa  wyglada  tak jakby  juz została wysłana lecz pod obrazkiem  jest napisane  "oczekuje na połączenie"  i dopiero  po  właczeniu transmisji  mms  wychodzi do odbiorcy.     w ustawieniach punktu dostepu APN wartosci sa domyslne     od operatora .  restet ustawień nic nie zmienił ...  Pomoze ktoś ?  :) z góry dziekuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Ale nie będzie się włączać automagicznie... Z palca musisz mieć włączone... Nie rozumiem, swoją drogą, posiadania i używania smarkfona bez dostępu do netu... Po co w takim razie toto mieć? 

Jeszcze sprawdź w ustawieniach wiadomości toto co w zrzutach... 

Screenshot_2020-01-03-18-26-10-214_com.google.android.apps.messaging.jpg

Screenshot_2020-01-03-18-26-13-948_com.google.android.apps.messaging.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Zakupiłem Redmi note 8pro zrobiłem konfigurację MMS i transmisji danych dla sieci orange. Problem jest taki że jak wyłączę wifi to nie przełącza automatycznie na dane mobilne. Aby załapało muszę ponownie uruchomić telefon.  Można coś na poradzić?

• 3 miesiące temu...