ziolo115 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Witam :) czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi pomóc w rozwiązaniu problemu z MMS ami w ww tel.? Telefon swieżo kupiony od polskiego dystrybutora, siec NJU .. a problem ktory uprzykrza korzystanie z telefonu wygląda tak ze przy wyłączonej transmisji danych nie wchodzą MMSy , brak jest powiadomienia ze mms oczekuje , dioda nie sygnalizuje zadnej wiadomosci a po wejsciu w wiadomosci dopiero po wejsciu w rozmowe z konkretnym rozmówca widac symbol ładujacego sie obrazu lecz do momentu właczenia transmisji danych MMs sam nie wejdzie. w opcjach wiadomosci w ustawieniach AUTOMATYCZNE POBIERANIE MMS jest zaznaczone lecz bez skutku. ta sama sytuacja dzieje sie przy próbie wysłania mmsa .... w oknie rozmowy wiadomosc obrazkowa wyglada tak jakby juz została wysłana lecz pod obrazkiem jest napisane "oczekuje na połączenie" i dopiero po właczeniu transmisji mms wychodzi do odbiorcy. w ustawieniach punktu dostepu APN wartosci sa domyslne od operatora . restet ustawień nic nie zmienił ... Pomoze ktoś ? :) z góry dziekuję i pozdrawiam.
Netoper Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 No ale do MMS potrzebna jest transmisja danych albo Wifi.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
ziolo115 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2020 Tak to jest jasne że jest potrzebna. Chodzi mi o to że nie włącza się automatycznie na czas wysyłania /odbioru ...
JamCiTo Opublikowano 3 Stycznia 2020 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Ale nie będzie się włączać automagicznie... Z palca musisz mieć włączone... Nie rozumiem, swoją drogą, posiadania i używania smarkfona bez dostępu do netu... Po co w takim razie toto mieć? Jeszcze sprawdź w ustawieniach wiadomości toto co w zrzutach...
ali-4 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Użyj innej aplikacji do sms/mms.Yaata, jest idealna:https://play.google.com/store/apps/details?id=rpkandrodev.yaatalub Textra:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.textra
kosa_5 Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Witam. Zakupiłem Redmi note 8pro zrobiłem konfigurację MMS i transmisji danych dla sieci orange. Problem jest taki że jak wyłączę wifi to nie przełącza automatycznie na dane mobilne. Aby załapało muszę ponownie uruchomić telefon. Można coś na poradzić?
kiler1233 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 kosa_5 mam ten sam problem, znalazłeś może rozwiązanie?
Rekomendowane odpowiedzi