Skocz do zawartości
  • 0

Wirus piszczenie niesprawna hulajnoga

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mój problem polega na tym że gdy próbuje odpalić hulajnogę Xiaomi m187 jest to wersja young bateria 5200 aAh zaczyna po prostu piszczeć zaczęło to się dziać po próbie zaktualizowania wersji do przypisanej taką jaką wybrał program Xiaomi home. w opisie dodam film ze zdjęciami mojej hulajnogi wraz z baterią i nową płytką BMS ponieważ stara miała jeden bezpiecznik po wgraniu programu turbo BMS wysiadł. Po wymianie BMSu sprowadzony z Aliexpress z chin hulajnoga jeździła ale z obawy o to że znów wysiądzie bezpiecznik i cały BMS wgrałem aktualizacje prawdopodobnie był to jakiś program nie pamiętam dokładnie jaki poradnik był z rosyjskiego Youtube i możliwe że albo wysiadł bms albo jakiś wirus ponieważ próby aktualizacji wersji 107 72 103 nie pamiętam oznaczeń i wracaniu do przyspieszonych nic nie pomaga występuje cały czas ten sam problem który umieszczę w filmie https://megawrzuta.pl/download/2ed7f348bcb53fb3aef2da15642e2c82.html

IMG_0470.JPG

IMG_0471.JPG

Edytowane przez Rafał1992

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Film wrzuć na YT, bo nikt a na pewno ja nie będzie ściągał jakiś plików niewiadomego pochodzenia.

Co do BMS - na jaki kolor świecą się ledy na BMS?

Zmierz miernikiem jakie jest napięcie na wyjściu.

Co do piszczenia - na forum jest wątek mówiący o piszczeniu i kodami z tym związanymi - sprawdź. 

Zdjęcia jakie tu dałeś nic nie mówią i nie pomogą w poruszanym temaciew sumie to nie podałeś żadnych konkretów, więc ciężko cokolwiek stwierdzić

A bezpiecznik "wysiada": albo jak jest zwarcie - bo było grzebane za bardzo i bez wiedzy, albo wgrany został CFW niedostosowany do hardware, albo jazda była niezgodna ze standardami przyjętymi przez producenta i bye - na przykład ładowanie hulajki na kersie przy zjeździe z Gubałówki. 

Podaj jakieś konkrety i będziemy myśleć co z tym fantem zrobić,  póki co - powodzenia mogę życzyć