Skocz do zawartości
  • 0

Zmiana motywu , a brak zmiany w belce powiadomień

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Na poprzednim sofcie Global 10.3.4 jak zmieniałam motyw to nie tylko tapeta, i ikony się zmieniały ale też i wygląd belki powiadomień. Jak się belkę zsuwało na dół to np przełączniki wifi itd się zmieniały, czy wygląd powiadomień, w zależności jaki motyw się brało. A teraz przy sofcie Global miui 11 nie ma już zmiany w belce powiadomień. Dlaczego? Zabrali to czy gdzieś trzeba to ustawić? 

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Przede wszystkim sprawdź czy motyw który chcesz aktywować jest w pełni kompatybilny z MIUI 11, bo w aplikacji motywy bardzo mało jest takich motywów. Wygląda na to że Twój jest niekompatybilny.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
28 minut temu, zoltan78 napisał:

Przede wszystkim sprawdź czy motyw który chcesz aktywować jest w pełni kompatybilny z MIUI 11, bo w aplikacji motywy bardzo mało jest takich motywów. Wygląda na to że Twój jest niekompatybilny.

No właśnie specjalnie brałam taki aby nie wyświetlało mi się to pytanie że jest niekompatybilny oraz który trzeba było aktualizować to zaktualizowałem. I dalej nie ma belki powiadomień co wcześniej była. 

Co jeszcze można sprawdzić czy zrobić aby naprawić to?

• 0
Opublikowano
1. Ciemny motyw w opcjach wyświetlacza nadpisuje wygląd powiadomień i QS.
2. Kompatybilny i sprawdzaj na screenach czy zmienia w.w.
@up

Wyłączyłam ciemny motyw i dalej to samo.
Przesyłam zdjęcie jak to wygląda gdy przeglądam motywy. Jaki bym nie patrzyła to tylko 3 ewentualnie 4 zdjęcia są do obejrzenia. Niema już jak na poprzednim sofcie że nawet po 8 zdjęć było i w tym właśnie zdjęcie belki powiadomień jak wygląda. Tu już tego nie ma.

Mam nove launcher, ale chyba to nie koliduje ?IMG_20191221_211339.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
Nie pisałem żebyś wgrywała mtz, tylko żebyś znalazła kompatybilny w 100%.
Browse, wybierz mtz, start, next, finish, install(y/n). Tyle.
Takie coś mi wyskakuje gdy klikam pobierz, że nie ma internetu, a jestIMG_20191222_102245.jpgScreenshot_2019-12-22-10-13-13-206_com.android.thememanager.jpg

• 0
Opublikowano

A dlaczego mało jest takich motywów w miui 11?

• 0
Opublikowano

Z dnia na dzień pojawiają się nowe. Niektórzy robią motywy i się nimi nie dzielą, niektóre są płatne i dla tego się nie pojawiają. Ilość motywów też zależy od regionu ustawionego w telefonie, na Indie miałem najwięcej. Pamiętaj też że Miui 11 jest stosunkowo nowym tworem a aktualizacja motywów trochę trwa. 

• 0
Opublikowano
Z dnia na dzień pojawiają się nowe. Niektórzy robią motywy i się nimi nie dzielą, niektóre są płatne i dla tego się nie pojawiają. Ilość motywów też zależy od regionu ustawionego w telefonie, na Indie miałem najwięcej. Pamiętaj też że Miui 11 jest stosunkowo nowym tworem a aktualizacja motywów trochę trwa. 
Ok rozumiem. A powiedz mi jest jakaś strona gdzie są te płatne motywy? Bo mi tylko te bezpłatne się wyświetlają w Motywy.
Ja mam na Szwajcarię ustawiony region

• 0
Opublikowano

Następne pytanie.
Zmieniłam region na Indie i faktycznie już więcej jest tych motywów gdzie i belka powiadomien się zmienia.
A chcialam się zapytać a co z dialerem? Dlaczego się wogole nie zmienia?
Podejrzewam że pewnie chodzi o to, że mamy telefon i wiadomości od Googla? I stąd nie łapie motyw tych apek?IMG_20200113_101036.jpg