Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Założyłem konto z poziomu aplikacji Mi Fit i wszystko działa można się zalogować i wylogować na telefonie natomiast po wejściu na https://www.mi.com/pl/ lub https://www.mi.com/us już się nie da (The account ID or password you entered is incorrect.) ani adresem e-mail ai ID. A może pod złym adresem próbuję się zalogować?

Edytowane przez Bogdan75
Opublikowano (edytowane)

Na jakim forum? Może źle napisałem. Chodzi mi o to że zarejestrowałem się przez aplikacje Mi Fit na telefonie i teraz chciałem zalogować się do swojego konta na komputerze żeby miec podgląd swojej aktywności tak jak to można zrobić np w endomondo. No chyba że w Mi Fit nie ma takiej możliwości? albo nie pod tym adresem próbuję sie zalogować?

Edytowane przez Bogdan75
Opublikowano

Zobacz pod adresem: i.mi.com
Tam mi migło w podłączonych aplikacjach MiFit, ale nie zerkałem czy jest tam zapisywana aktywność.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ten sam komunikat 'Identyfikator lub hasło nieprawidłowe" 

Nawet wylogowałem się z aplikacji i raz jeszcze zalogowałem i tam przyjmuje login i hasło a na tych stronach nie.

Opublikowano

Zaiste dziwna sprawa bo te mi.com jest na 100% powiązane z kontem na fonie, no bo to i chmura, i znajdź urządzenie, i aplikacje przywiązane do konta, nie mam drewnianego pojęcia czemu Ci logowanie nie wchodzi . A weź sprawdź czy z aplikacji w fonie możesz wejść w chmurę i widzieć jej zawartość i inne usługi.

Opublikowano (edytowane)

Może wyjaśnię że telefon nie jest od xiaomi to LG G4 może to ma jakieś znaczenie i konto zostało na nim założone poprzez aplikację Mi Fit i powiązane tylko z opaską Mi Band 4.Z tego Mi Fit mam wejść w chmurę? Bo nie widzę tu takiej opcji. Wygląda na to że e-mailem i hasłem którego użyłem do rejestracji mogę się zalogować tylko w tej aplikacji.

Edytowane przez Bogdan75
Opublikowano

Problemem może być to że nie masz założonego "ogolnego konta" na Mi Community . Do niego przypina się urządzenia i dostaje dostęp do usług .

Tylko nie wiem jaka jest procedura żeby dodać do niego urządzenie które zostało najpierw przypisane do MiFit, Chyba trza odparować powiązanie opaski z MiFit, wylogować z MiFit i wtedy dodać do danego konta, albo może odparować, wylogować się z MiFit i po założeniu konta zalogować się do MiFit danymi z tego ogólnego konta. Z tym że chyba stracisz dotąd zebrane osiągi.

Ja ma w domu trzy fony, i dla każdego zaczynałem od założenia ogólnego konta, no i wtedy bez problema już się loguję do aplikacji czy usług danymi z z konkretnego ogólnego konta.

Więc raczej ten drugi sposób, odparować powiązanie, wylogować Z MiFit, założyć konto ogólne, no i lognąć się do MiFit danymi z tego konta.

Nie mam pojęcia czy da radę założyć konto na tych danych co do MiFita podałeś czy trza będzie na inny e-mail.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki spróbuję tego sposobu z kontem ogólnym w wolnej chwili. Podaj może linka do niego bo już się pogubiłem.

Założyłem konto na Mi Community na ten sam adres e-mail i hasło i teraz mogę się tam logować z przeglądarki. Przy logowaniu się w aplikacji jeżeli podam hasło to loguje się do konta które mam od kilku dni a jeżeli podam ID tego nowego konta zamiast hasła to loguje się na Mi Fit z kontem Xiaomi. Nie dało się połączyć jednego z drugim. To teraz mam jakby dwa konta jedno dostępne tylko przez aplikację gdzie podaję hasło i drugie dostępne z aplikacji i przeglądarki gdzie podaję najpierw ID konta Xiaomi i dopiero login i hasło. Teraz mam pytanie czy gdzieś na tym koncie znajdę jakieś zapisane dane z opaski ?

Edytowane przez Bogdan75
Opublikowano

Lognij się do i.mi.com , tymi danymi co ogólne konto założyłeś, i zobacz czy tam się nie gromadzą dane.