Jump to content

Nie reagujące widgety na pulpicie

pkawnik
 Share

Recommended Posts

Witam

Zauważyłem, że od jakiegoś czasu nie reagują na dotyk niektóre widgety. Usunięcie ich i ponowne umieszczenie nie pomaga. Nie reagują AguaMail, widget pogodowy z apki Weather and Clock Widget. Google keep działa poprawnie. Dodam że korzystam z launchera Nova,nie był aktualizowany, w międzyczasie, więc to raczej problem miui 11 i jakiejś aktualizacji systemowej. Ktoś pomoże co zrobić by były na nowo aktywne i reagowały na dotyk?

Mam tak samo na Nova działają zaraz po dodaniu, po chwili już nie. Przy użyciu systemowego lanchera jest wszystko ok. Mi wydaje się, że coś się popsuło po jakiejś aktualizacji apki systemowej. Na redmi note 7 mojej żony jest to samo.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Witam. Mam podobny problem z brakiem reakcji po dotknięciu widgetöw. Kilka działa, większość nie. Po usunięciu widgetu i ponownym zainstalowaniu, przez chwilę reakcja na dotyk jest prawidłowa, po około 30 sekundach sytuacja powraca. Launcher Nova, telefon MI9

• 2 weeks later...

Witam.

Znalazłem rozwiązanie niedziałających widgetów pod Nova Launcher.

Trzeba wejść we właściwości danej aplikacji od danego widgetu, można to zrobić przez przytrzymanie palca na danym widgecie w celu wyświetlenia się opcji takich jak zmiana rozmiaru czy usunięcie, w naszym wypadku wybieramy opcję: informacje o....

Następnie wybieramy: "inne uprawnienia" i zaznaczamy opcję "wyświetl wyskakujące okna podczas pracy w tle".

Gotowe, teraz niedziałające widgety reagują nam na dotyk.

• Like 2
  • Thanks 1

• 2 months later...
  • 1 year later...

A czy ma ktoś jakiś inny trop dla rozwiązania tego problemu? Niestety, powyższy nie działa przy xiaomi mi 10t pro. 

Funkcjonalny pozostaje jedynie widget Gmail-a, pozostałe po chwili od wstawienia przestają reagować 

Choć też jest rzecz dziwna, np BlueMail - reaguje odwiedzanie wiadomości ale już "nowa wiadomość" nie. Rozważam cofnięcie się do starego telefonu... 

Oczywiście to na nova launcher, przy systemowym wszystko ok. Pisałem do nova - oni wiedzą o problemie i mówią że to problem xiaomi nie ich. 

Edited by Krzyhok2