Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość ustawienia innej aplikacji SMS niż systemowa? Dużo pisze, z wieloma osobami dlatego bardziej odpowiada mi Hover Chat, gdzie można otwierać te dymki jak w messengerze i pisać z kilkoma osobami na raz nawet podczas oglądania filmu.

Drugie pytanie to dlaczego launchera nie da się ustawić innego? Ktoś kazał mi zamrazac systemowy i ustawiać inny, ale jakoś fenomenalnie to nie działa.

Wgle. wybralem androida bo lubię dowolność i różnorodność choć widze, że w miui ciężko z tym a szkoda. Może lepiej zmienić tego Redmi Note na Coolpada f1?

Opublikowano

To niestety trochę źle wybrałeś. MIUI to taki ekosystem, ma dużo aplikacji, których nie ma w czystym androidzie i często gryzie się z modyfikacjami. MIUI jest dobry do modyfikacji, ale wizualnych (motywy). Do używania różnych aplikacji sms, przeglądarek itp. o wiele lepszy byłby aosp, czyli Nexusy, Android One itd.

Opublikowano (edytowane)

@Numb

Od dawna używam na MIUI launcher Nova, do sms Messenger i żadnych problemów nie doświadczyłem, więc ...

Wysłane z mojego HM Note LTE.

Edytowane przez osekltd
Opublikowano

Nie mówię, że nie będzie działać, tylko że kłóci się to z założeniem MIUI. Ja na przykład nie mam zastąpionej żadnej fabrycznej apki, bo większość potrzebnych jest w ROM-ie.

Opublikowano (edytowane)

Większość może i jest w romie, ale kilka ma o wiele lepiej działające odpowiedniki.

Wysłane z mojego HM Note LTE.

Edytowane przez osekltd
Opublikowano (edytowane)

Jesteście wspaniali ;)

Wybrałem ten telefon, bo mi się podobał, dobre podzespoły, to wsparcie od miui polska, ale nie uważam, że muszę być cały czas więźniem tego systemu, androida używam gdyż lubię zmiany i dostosowywanie ich do siebie. Cieszę się, że jednak da się to zmienić, 2dni szperania i nie umiałem tego znaleźć, dziękuję za pomoc. Szkoda tylko, że nie wiadomo czemu nie działa instagram ;x

Edytowane przez liberaka
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...