liberaka Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość ustawienia innej aplikacji SMS niż systemowa? Dużo pisze, z wieloma osobami dlatego bardziej odpowiada mi Hover Chat, gdzie można otwierać te dymki jak w messengerze i pisać z kilkoma osobami na raz nawet podczas oglądania filmu. Drugie pytanie to dlaczego launchera nie da się ustawić innego? Ktoś kazał mi zamrazac systemowy i ustawiać inny, ale jakoś fenomenalnie to nie działa. Wgle. wybralem androida bo lubię dowolność i różnorodność choć widze, że w miui ciężko z tym a szkoda. Może lepiej zmienić tego Redmi Note na Coolpada f1?
Numb Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 To niestety trochę źle wybrałeś. MIUI to taki ekosystem, ma dużo aplikacji, których nie ma w czystym androidzie i często gryzie się z modyfikacjami. MIUI jest dobry do modyfikacji, ale wizualnych (motywy). Do używania różnych aplikacji sms, przeglądarek itp. o wiele lepszy byłby aosp, czyli Nexusy, Android One itd.
ZduneX25 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Ustawienia > Aplikacje > Domyślne (na dole) i tam wybierasz sobie jaki chcesz launcher czy jaka apka SMS..
osekltd Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) @Numb Od dawna używam na MIUI launcher Nova, do sms Messenger i żadnych problemów nie doświadczyłem, więc ... Wysłane z mojego HM Note LTE. Edytowane 1 Marca 2015 przez osekltd
Numb Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Nie mówię, że nie będzie działać, tylko że kłóci się to z założeniem MIUI. Ja na przykład nie mam zastąpionej żadnej fabrycznej apki, bo większość potrzebnych jest w ROM-ie.
osekltd Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Większość może i jest w romie, ale kilka ma o wiele lepiej działające odpowiedniki. Wysłane z mojego HM Note LTE. Edytowane 1 Marca 2015 przez osekltd
liberaka Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Jesteście wspaniali Wybrałem ten telefon, bo mi się podobał, dobre podzespoły, to wsparcie od miui polska, ale nie uważam, że muszę być cały czas więźniem tego systemu, androida używam gdyż lubię zmiany i dostosowywanie ich do siebie. Cieszę się, że jednak da się to zmienić, 2dni szperania i nie umiałem tego znaleźć, dziękuję za pomoc. Szkoda tylko, że nie wiadomo czemu nie działa instagram ;x Edytowane 1 Marca 2015 przez liberaka
fredek7 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 @liberaka nie działanie instagrama wyjaśnione w temacie romu
Rekomendowane odpowiedzi