Skocz do zawartości
  • 0

2 różne konta Xiaomi?

Pytanie

Opublikowano

Dzień dobry, mam pytanie, może ktoś mi pomoże...

Od razu zaznaczę, że jetem zielona w temacie. Nie korzystałam, nie przeglądałam nigdy chmury Xaiomi. Po prostu nie było mi to nigdy do niczego potrzebne.

Mianowicie sprawa wygląda tak, że mam podejrzenia, że ktoś przegląda zawartość mojego telefonu logując się właśnie na konto Xaiomi. Dodam, że mam 2 karty sim: polską i angielską. Wczoraj przypadkowo trafiłam w ustawieniach na zakładkę "Konto Xiaomi", chciałam się zalogować, nr konta zaczynał się od 175*** przypisany był do niego nr tel. angielski, a że nie korzystam już od dawna z tego nr i po prostu go nie pamiętam; weszłam w zakładkę "pomocniczy nr telefonu" i wpisałam aktualny nr polski. Pojawił się komunikat: wybrany nr telefonu jest przypisany do konta nr 153*** , jeżeli będziesz kontynuować dostęp do konta 153*** będzie niemożliwy (czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie). Kliknęłam "tak", weszłam w chmurę i okazało się, że są w niej dane: zdjęcie, smsy itp. do marca. 

Czy jest możliwość odzyskania numeru konta zaczynającego się od cyfr 153****. Niestety nie zapisałam tego numeru :/ 

Czy jest możliwe,że mogły być utworzone 2 konta Xaiomi z jednego telefonu? Domyślam się, że tak, bo były 2 karty SIM.

Dodam jeszcze, że w zakładce Konto Xaiomi - Urządzenia są dodane 2 telefony: Redmi Note 5 (mój) oraz Redmi 4 (telefon osoby, którą podejrzewam o przeglądanie telefonu).

JAk sprawdzic kto i kiedy i z jakiego urządzenia logował sie do chmury. I przede wszystkim jak odzyskać ten pierwotny nr konta, żeby sprawdzić jakie informację są tam zapisane?

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi