Jump to content

Obsługa LTE B20 i sprawdzenie dystrybucji.

drygi

Recommended Posts

Witam.
Zakupiłem telefon, podobno z polskiej dystrybucji i chce się upewnić. Po pierwsze na stronie product authentication Xiaomi sprawdziłem pochodzenie telefonu, mam tylko napisane, ze to jest właśnie Mi9 w wersji International - gdzieś natrafiłem na informacje, ze global posiada a international nie posiada LTE B20 (chociaż to chyba nieprawda) i chciałem sprawdzić, czy mój obsługuje LTE B20, więc ściągnąłem dwie apki, z których niby wynika, ze obsługuje to LTE B20, załączam screeny z dwóch programów, jak ktoś ma też to proszę o potwierdzenie czy ma takie same dane i obsługuje B20.
Co więcej, na tej stronce do sprawdzenia mam napisane delivery address: CB i nie wiem co to oznacza.. Nie wiem jak sprawdzić, czy mam telefon z polskiej dystrybucji, mam napisane to CB i nie wiem czy to coś oznacza - ktoś kto zakupił telefon na pewno u nas (xkom, RTV, etc...) mógłby wysłać screen'a co jemu pokazuje gdy sprawdza na tej stronce Xiaomi do sprawdzenia sprzętu? Albo jakieś informacje na pudelku, w telefonie? Gdziekolwiek gdzie mógłbym sprawdzić, czy mam Polska dystrybucję.

image.thumb.png.29889accc5dd7344d571b27e45243c3b.png

image.thumb.png.e98c150c46ced4520ea8672545fcf7b8.png

image.png.e5f4c97add47651e77dbed0747f3b924.png

image.thumb.png.5e1ee487460da250063315fc1cfc0329.png

Wersja global. To rozumiem wystarczy, żeby stwierdzić, że mam dystrybucję Global i mam LTE B20 ? A co z krajem dystrybucji, gdzie mogę zobaczyć, że to typowo na Polskę dedykowany (chyba jest dwóch polskich dystrybutorów), czy nie ma możliwości dokładnego określenia?
image.thumb.png.f2d6565ba62a92c27a387f90e9dcd164.png

Oficjalna PL dystrybucja z tego co wiem nie posiada info o adresie, co nie zmienia faktu, że może fon pochodzić np. z dystrybucji czeskiej, francuskiej, hiszpańskiej. Jeżeli na pudełku masz czerwone "Global Version" to nie masz się czym przejmować... a z tego co wiem, to Mi9 nawet na Chiny posiada B20...

Tak, mam tą czerwoną naklejkę z "Global Version", ze screenów z apek też niby wynika, że mam to B20, ale chciałem się upewnić... Co do tej dystrybucji chciałem się tylko upewnić, że to jest na pewno na Polskę, nie chciałem żadnych problemów w razie gwarancji etc.. ale chyba naprawdę nie mam się czym przejmować...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...