Andresd Opublikowano 9 Listopada 2019 Opublikowano 9 Listopada 2019 W telefonie Xiaomi mi 9t po aktualizacji do MIUI 11 przy płatności przez BLIK jak pojawią się pola do autoryzacji włączą się blokada ekranu i nie sposób jej odblokować, telefon cały czas wibruje ponaglając wpisanie kodu. Zresetowanie telefonu nic nie daje. Usunięta blokada całkowicie umożliwiła dopiero zapłacenie przez BLIK. W MIUI 10 tego nie było. 1
Andresd Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Opublikowano 11 Listopada 2019 Prawdopodobnie rozwiązałem problem. Przeinstalowałem aplikacje ING Mobile i już nie blokuje.
Bartek Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Gdyby ktoś miał podobny problem, to rozwiązaniem (re-instalowanie nie zawsze działa) jest dodanie uprawnień aplikacji, a konkretnie zezwolenie pt. "Wyświetlaj wyskakujące okna podczas pracy w tle". Pozdro!
Zenderable Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi