Aktywny Tata Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Dzień Dobry, Planuje w domku letniskowym ogarnąć "smart" ogrzewanie elektryczne. Wymagania: - grzejnik w łązience odpala sie gdy temp spadnie poniżej 7 C - ma funkcje antyzamarzanie i trzyma 5 C. - grzejnik ten ma sie wyłączyć gdy temp wzrośnie powyżej 7 C - rzejnik w salonie chciałbym włączać zdalnie przed przyjazdem - ma wtedy utrzymać zadaną temperature - ponieważ internet jest przez router LTE to system/scenariusze muszą działać offline - w przyszłości dojdzie czujnik zalania, czujniki drzwi/okien i kamerki. Na Ali zebrałem taki oto zestaw jak na zrzucie ekranu. I teraz pytanie: - Czy ta bramka ogarnie scenariusze offline? - Działam na iOS więc mod odpada - pójdzie to wszystko na jednym regionie. - Mam dodatkowo: kamerke 1080 360 - kupiona na ali, zarejestrowana na PL odkurzacz wersja international zakupiona na gearbest, zarejestrowana na PL czy da się te wszystkie urządzenia poskładac na jednym serwerze? Automatyka na razie odpada bo smart dom i kamerka/odkurzacz są w innych budynkach. Dzięki za pomoc i pozdrawiam, Aktywny tata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts