Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam problem z mi 9. Telefon leżał w łazience podczas kąpieli, możliwe że został skropiony lub oblany wodą. Na tą chwilę telefon włącza się słychać dźwięki systemowe oraz budzik jednak ekran kompletnie nie reaguje - cały czas jest czarny, wyłączony. Mam zamiar go rozebrać i wymyć płytę wyświetlacz oraz styki,  bo zakładam że gwarancja nie obejmuje zalania przy tym modelu. 

Czy ktoś miał już podobną przygodę z tym modelem i jaka jest szansa że uszkodzony został sam wyświetlacz?

Opublikowano

Zalanie kilkoma kroplami wody guzik by mu zrobiło. Nie taniej kupić nowy skoro chcesz zostawić tylko obudowę i baterię? Wpadł Ci do kibla albo coś ściemniasz. Wyślij na gwarancję co Ci zależy. Najwyżej nie naprawią

Opublikowano

To nie jest mój telefon, to jego właściciel twierdzi to co wyżej napisałem. Jeśli wyślę na gwarancję to mogę stracić czas i dodatkowo pieniądze, jeśli odrzucą gwarancję. Poza tym Drogi Kolego napisałem 'wymyć' a nie wymienić - czytamy ze zrozumieniem :)

Opublikowano

Jak masz ciemno, to wysuszenie może już nic nie dać, mogło gdzieś pójść zwarcie, a po "kilku kroplach" ekran nie siada. Patrząc na testy na YT oraz na to, że sam używam Mi9 nawet podczas deszczu, to nie ma szans... fon się musiał gdzieś utopić... Jeżeli jesteś pewny zalania, to rozbieraj i licz na szczęście, jeżeli nie jesteś pewny, a ta osoba dalej będzie twierdzić, że go nie utopiła, ślij na gwarancję...