szybki10 Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Witam jestem nowym użytkownikiem telefonów xiaomi. Posiadam konkretnie telefon Redmi note 8 pro.Problem polega na tym ze pomimo prawidłowo skonfigurowanego połączenia VPN nie mogę się połączyć z moim routerem przez VPN. Nie wiem co i gdzie jeszcze mogę zmienić.Na takich samych ustawieniach ,w telefonach samsung galaxy xcover oraz samsung galaxy a5 2017 (takie miałem pod ręką) połączenie nawiązuje się bez problemu.Więc ewidentnie jest to wina telefonu a nie ustawień.Mam oprogramowanie Android w wersji 9 PPR1.180610.011 i wersję miui Global 10.4.51. Telefon nowy,nie wprowadzałem w nim zadnych modyfikacji.kupiłem go ze sklepu Xiaomi. Również na telefonie redmi note 5 pożyczyłem od znajomego) połączenie nawiązuje się natychmiastowo. Tu jest wersja android 9 PKQ1.180904.0 i miui 10.3.2.Proszę o jakieś sugestie. P.S. Poprzedni mój post poszedł do kosza,ze względu na umieszczenie w złym dziale za co przepraszam , zarzucono mi też ze ten temat już był.Problem polega na tym że po wpisaniu w wyszukiwarkę frazy "VPN". nie otrzymuje żadnego wyniku
BlackJuice Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 (edytowane) nie łatwiej po prostu skorzystać z aplikacji z google play do obsługi vpn? Edit: chodziło mi o coś takiego np http://www.it-manuals.info/jak-ustawic-proxy-vpn-w-telefonie-z-androidem.html Edytowane 10 Lutego 2020 przez BlackJuice
szybki10 Opublikowano 27 Października 2019 Autor Opublikowano 27 Października 2019 Dnia 24.10.2019 o 01:04, BlackJuice napisał: nie łatwiej po prostu skorzystać z aplikacji z google play do obsługi vpn? Naprawdę nie wiem o co ci chodzi mógłbyś jaśniej ?
enzo_no Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) dołączam do pytania. w okolicach czerwca lub lipca przestał działać wbudowany klient vpn. nawiązuje połączenie loguje się, ale blokuje całą transmisje przez tunel, co powoduje rozłączenie go po chwili. BlackJuice: podaj aplikację w której będę mógł się połączyć do własnej domeny po pptp. Sprawdziłem kilka aplikacji i są powiązane z konkretnymi dostawcami serwerów vpn, więc nie zastępują wbudowanej. poczekałem kilka tygodni na odpowiedź od xiaomi ze wsparcia lub na jednym z forów, ale widzę że w d... sobie można to wszystko wsadzić. Gorsze wsparcie to ma tylko alcatel po przejęciu przez chiny. połączenie zadziała jak z palca wpiszesz w ./opcje zaawansowane/trasy przekazywania (adres sieci)/(maska sieci) np: 192.168.0.0/24 lub 192.168.1.0/24 oczywiście musi być zgodna z siecią lokalną, do której się łączysz. Jest jakaś emotka na /kissMyAss/ ? chciałbym do supportu xiaomi przekazać. Edytowane 27 Grudnia 2020 przez enzo_no
bryq Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 No wygląda na to że tylko ja i enzo_no próbujemy używac wbudowanego pptp clienta od Xiaomi. U mnie dodanie routowania do lokalnej sieci niestety nie działa na moim redmi 8pro.
oldluc Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Niestety brak obsługi VPN L2TP PPTP jest wina Google, które chyba od wersji Android 11 nie wspiera tych opcji, po prostu je skasowali z powodu możliwości przełamania szyfrowania. Na na moim Mi10 chcę się cofnąć do Androida 10 bo obsługa VPN jest mi potrzebna do pracy. Szkoda że zamiast skasowania tej opcji nie ustawili tylko ostrzeżenia o możliwości przełamania prywatności pozostawiając to do wyboru użytkownikowi. Ale cóż.....
Rekomendowane odpowiedzi