chsklika Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Witajcie, Uruchamiam opcje Trening > Spacer i zaczynam iść. Po chwili czuje wibracje i komunikat „Zatrzymano” i mam możliwość wznowić. Ekran reaguje na dotyk ubrania które po kilku, kilkunastu kilometrach może być delikatnie wilgotne. Zdarzało się również ze trening zatrzymywał się od razu po założeniu kurtki. Żona ma dokładnie ten sam problem. Mamy blokady ekranu na przesunięcie palcem ale tutaj ona się nie załącza. Jakieś pomysły? PozdrawiamTomek
Mateusz.Ch Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Niestety nie ma takiej możliwości, aby zablokować opaskę w trakcie treningu. Blokada jest tylko w trybie pływania. Ja już od dawna korzystam z płatnej apki Notify i Fitness. Tam jest możliwość odpalenia treningu z blokadą ekranu opaski, ale wtedy trening nie jest wyświetlany na opasce, tak jakby nie był na niej włączony. Dane tętna, pozycja GPS, jest rejestrowana, można np. wyłączyć pomiar tętna, zawsze to plus do wytrzymałości baterii, a przy spacerach nie jest ten pomiar tak istotny. Niestety taki trening trzeba odpalać z poziomu telefonu, ale jest możliwość ustawienia ikonki na ekranie głównym "szybki trening", czyli jednym tapnięciem możemy włączyć i wyłączyć trening. Przez ograniczenia M Band taki trening zostanie zapisany tylko w aplikacji Notify, więc to z niej będzie trzeba głównie korzystać, jeśli chce się mieć statystyki. Generalnie z apką Mi Fit nic nie zrobisz. EDIT. W Aplikacji Notify możesz ustawić gesty czy specjalne ustawienia w trybie muzycznym, dzięki którym można zatrzymać i włączyć wyżej opisany rodzaj treningu przez aplikację N&F Edytowane 20 Października 2019 przez Mateusz.Ch Dodatkowe informacje. 1
chsklika Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 Mateusz - dziękuje za wyczerpującą odpowiedz! Sprawdzę tą aplikacje o której napisales Dzięki! 1
Rekomendowane odpowiedzi