damianb2 Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 Witam mam problem z bateriami wymieniłem już 2. Na wszystkich te same obiawy( na oryginalnej również) telefon się grzeje i szybko spadające % nawet teraz jak pisze post to spadło o 4% a nawet trzech minut go nie piszę. W załącznikach widać ile zużywają aplikacje, lecz nie wiem co oznaczają te " inne aplikacje" odinstalowałem prawie wszystkie co miałem zainstalowane i poprawiło się ok 2-3 % kiedyś inne miały nawet 16-18%. Wie może jak sprawdzić co to może być?
grzes20u Posted October 19, 2019 Posted October 19, 2019 Podaj informację, jaką wersję używasz - u mnie na którejś faktycznie telefon się grzał; obecnie mam 9.8.29 i wszystko jest w porządku. Jest jeszcze druga sprawa. Z tego co zauważyłem, to masz włączone dane i hot spot (może jeszcze GPS), a są to funkcje drenujące mocno akumulator. Co do zasadności posiadania antywirusa (w sumie dwóch) nie będę się wypowiadał. Sent from my MI 5
damianb2 Posted October 24, 2019 Author Posted October 24, 2019 Wersję jaka używałem taka jak Ty, obecnie mam Miui 11 9.10.10 niby jest lepiej ale i tak Inne aplikacje są na poziomie 11-12%. Co do antywirusów to tylko na chwilę zainstalowane żeby sprawdzić czy nie ma jakiegoś trojana czy coś podobnego. (sprawdzam każda możliwość--nic nie wykazały)
grzes20u Posted October 26, 2019 Posted October 26, 2019 Próbowałeś sprawdzić, czy jakiś proces nie wybudza telefonu? Jak nie to sprawdź przy pomocy Wakelock detector. Sent from my MI 5
Recommended Posts