Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako nowy użytkownik tego forum wypada się na początku przywitać ...

Witam wszystkich użytkowników forum MiuiPolska ... Cześć wszystkim !!!  :D

Mam nadzieje że z biegiem czasu będę pomocny

Posiadam od 3 dni MI4 i niektóre rzeczy są dla mnie nowością

Kiedyś dużo czasu spędziłem na systemie miui ale zabawa odbywała się na innych telefonach niż telefony ze stajni Xiaomi 

Na obecną chwile potrzebuje pomocy w ustawieniach opaski , nie mogę sobie poradzić jak ustawić aby opaska wibrowała przy powiadomieniach

Na obecną chwile posiadam stabilny rom v5 z 4.8.22.

Aplikacje MiOpaska wyciągnąłem z rom dla MI4 wersja 5.2.13

Zainstalowałem i dodałem ją do Panel Sterowania / Uprawnienia / Autostart aplikacji /

Na obecną chwile nie mam problemu z wibrowaniem przy połączeniach przychodzących ale np przy otrzymanym sms , poczty lub innej wiadomości (powiadomienia) opaska nie daje żadnych oznak życia 

Próbowałem różnych ustawień w Moja MIOpaska / Powiadomienia aplikacji , ale bez rezultatów

Proszę o pomoc w tym temacie

Opublikowano

Szybko , krótko i na temat ... Dziękuje !!! Działa  :)

Proszę nie zamykać jeszcze tematu , ponieważ dalej testuje opaskę a pomoc się może przydać 

Opublikowano (edytowane)

Nie jest to związane z tematem ale odpowiem na pytanie jak jestem pytany (proszę moderatora o wybaczenie)

v6 jest dalej w fazach testu i dużego rozwoju , nie działa wszystko tak stabilnie jak w starej wersji v5

Moja opinia powstała po jednodniowym test v6 zaraz po zakupie MI4 i opiniach użytkowników tego forum

Oczywiście mogę się mylić , jednodniowy test to może być za mało i nie koniecznie negatywne opinie użytkowników są dla każdego negatywne

Jak wspominałem w pierwszym post , kiedyś bawiłem się systemem Miui , a to na S2 , S3 i na Note3

Na obecną chwile aby dobrze wykorzystać MI4 staram się zacząć od dawanych czasów czyli v5 , coś jeszcze pamiętam ale niektóre rzeczy są dla mnie nowością , np MIKey , MIBand

Co na razie przemawia u mnie za v5 to ...

- motywy , w v5 mam możliwość użycia swoich starych motywów (każdy chyba wie jak więc nie będę pisać)

- stabilność v5 czyli używam wersji Stable

- odtwarzacz muzyczny na ekranie blokady (chociaż z Spotify dalej problem nie rozwiązany)

To najważniejsze powody , na pewno będę obserwował rozwój v6 i tez testów się nie obejdzie

Teraz mamy Chiński Nowy Rok więc do wydania nowej wersji v6 mamy 2 tygodnie

To będzie dobry czas na przypomnienie sobie systemu Miui , jak już sobie przypomnę to będzie czas na testy v6

Najlepiej testować v5 i v6 jednocześnie ale mam tylko jeden MI4 a dwa systemy MIui na jednym urządzeniu nie wróżą nic dobrego  ;)

Edytowane przez IrNeT
Opublikowano

E tam. Mam mi4 od miesiąca i odrazu najnowszy soft v6. Nie zauważalem żadnych rzeczy związanych z v6 które mogły by wpłynąć negatywnie na użytkowanie telefonu. Moim zdaniem nie ma się co zastanawiać tylko instalować v6

Wysłano z Mi4

BTW. Podepne się pod temat co by nowego nie zakładać. Czy da się jakoś przy każdym powiadomieniu o zdarzeniu ukryć powiadomienie w telefonie z aplikacji miopaska "połączenie przychodzące"? Probowalem to wyłączyć poprzez ukrycie powiadomień ż tej aplikacji ale wtedy opaska przestaje wibrowac i po jablkach

Wysłano z Mi4

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...