IrNeT Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Jako nowy użytkownik tego forum wypada się na początku przywitać ... Witam wszystkich użytkowników forum MiuiPolska ... Cześć wszystkim !!! Mam nadzieje że z biegiem czasu będę pomocny Posiadam od 3 dni MI4 i niektóre rzeczy są dla mnie nowością Kiedyś dużo czasu spędziłem na systemie miui ale zabawa odbywała się na innych telefonach niż telefony ze stajni Xiaomi Na obecną chwile potrzebuje pomocy w ustawieniach opaski , nie mogę sobie poradzić jak ustawić aby opaska wibrowała przy powiadomieniach Na obecną chwile posiadam stabilny rom v5 z 4.8.22. Aplikacje MiOpaska wyciągnąłem z rom dla MI4 wersja 5.2.13 Zainstalowałem i dodałem ją do Panel Sterowania / Uprawnienia / Autostart aplikacji / Na obecną chwile nie mam problemu z wibrowaniem przy połączeniach przychodzących ale np przy otrzymanym sms , poczty lub innej wiadomości (powiadomienia) opaska nie daje żadnych oznak życia Próbowałem różnych ustawień w Moja MIOpaska / Powiadomienia aplikacji , ale bez rezultatów Proszę o pomoc w tym temacie
Eru Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Ustawienia - zabezpieczenia - dostęp do powiadomień
IrNeT Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Opublikowano 15 Lutego 2015 Szybko , krótko i na temat ... Dziękuje !!! Działa Proszę nie zamykać jeszcze tematu , ponieważ dalej testuje opaskę a pomoc się może przydać
avish Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Tak z ciekawości... Dlaczego nie zainstalujesz v6?
IrNeT Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Nie jest to związane z tematem ale odpowiem na pytanie jak jestem pytany (proszę moderatora o wybaczenie) v6 jest dalej w fazach testu i dużego rozwoju , nie działa wszystko tak stabilnie jak w starej wersji v5 Moja opinia powstała po jednodniowym test v6 zaraz po zakupie MI4 i opiniach użytkowników tego forum Oczywiście mogę się mylić , jednodniowy test to może być za mało i nie koniecznie negatywne opinie użytkowników są dla każdego negatywne Jak wspominałem w pierwszym post , kiedyś bawiłem się systemem Miui , a to na S2 , S3 i na Note3 Na obecną chwile aby dobrze wykorzystać MI4 staram się zacząć od dawanych czasów czyli v5 , coś jeszcze pamiętam ale niektóre rzeczy są dla mnie nowością , np MIKey , MIBand Co na razie przemawia u mnie za v5 to ... - motywy , w v5 mam możliwość użycia swoich starych motywów (każdy chyba wie jak więc nie będę pisać) - stabilność v5 czyli używam wersji Stable - odtwarzacz muzyczny na ekranie blokady (chociaż z Spotify dalej problem nie rozwiązany) To najważniejsze powody , na pewno będę obserwował rozwój v6 i tez testów się nie obejdzie Teraz mamy Chiński Nowy Rok więc do wydania nowej wersji v6 mamy 2 tygodnie To będzie dobry czas na przypomnienie sobie systemu Miui , jak już sobie przypomnę to będzie czas na testy v6 Najlepiej testować v5 i v6 jednocześnie ale mam tylko jeden MI4 a dwa systemy MIui na jednym urządzeniu nie wróżą nic dobrego Edytowane 15 Lutego 2015 przez IrNeT
riDERQS Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 E tam. Mam mi4 od miesiąca i odrazu najnowszy soft v6. Nie zauważalem żadnych rzeczy związanych z v6 które mogły by wpłynąć negatywnie na użytkowanie telefonu. Moim zdaniem nie ma się co zastanawiać tylko instalować v6 Wysłano z Mi4BTW. Podepne się pod temat co by nowego nie zakładać. Czy da się jakoś przy każdym powiadomieniu o zdarzeniu ukryć powiadomienie w telefonie z aplikacji miopaska "połączenie przychodzące"? Probowalem to wyłączyć poprzez ukrycie powiadomień ż tej aplikacji ale wtedy opaska przestaje wibrowac i po jablkach Wysłano z Mi4
Acid Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Oczywiście. MiOpaska > Ustawienia > Moja MiOpaska > Powiadomienia o wibracjach
Rekomendowane odpowiedzi