Koko1108 Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) Mam problemy ponieważ w pewnym momencie telefon sam się wyłączył. Jak go uruchomiłem (długo się włączał i wisiał na logo mi, około minuty). Po uruchomieniu okazało się że nie mam żadnej zainstalowanej aplikacji, tak jakby telefon został przywrócony do ustawień fabrycznych ale też nie do końca bo w aplikacjach systemowych wszystkie dane były... SMS, ostatnie połączenia, galeria, czytnik palca czy hasło do wifi... Zaznaczam że nie jest to tryb awaryjny (nie ma nigdzie napisu przy uruchomieniu) O co chodzi? Edytowane 13 Września 2019 przez Koko1108
Antyhaker Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Próbowałeś po prostu uruchomić go ponownie?
Zenderable Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Jesteś pewny, że nic nie zrobiłeś? Nie wiem np. może uruchomiłeś drugą przestrzeń albo jakoś samemu wykasowałeś. To jest chyba nie możliwe, że coś takiego samoczynnie się stało.
Koko1108 Opublikowano 13 Września 2019 Autor Opublikowano 13 Września 2019 No właśnie nic nie zrobiłem... Oczywiście resetowalem i nic to nie dało
Rogeros Opublikowano 16 Września 2019 Opublikowano 16 Września 2019 to nie wina telefonu tylko tego całego MIUI. Mnie dla odmiany jakiś czas temu kiedy wsadzałem kartę sim po wyłączeniu telefon już nie wstał i wisiał na bootloaderze. Pomogło dopiero nadpisanie systemu z TWRP. Wszystko wróciło do normy a danych nie straciłem. Od tej pory zawsze trzymam instalkę MIUI i marnuje cholerne 2Gb pamięci nie wiem po co. Roger
matt_berninger Opublikowano 17 Września 2019 Opublikowano 17 Września 2019 Dzisiaj u mnie taka sama sytuacja, samoistny restart systemu, po uruchomieniu żadnych aplikacji, jak bym zrobił factory reset, dramat :/
Koko1108 Opublikowano 18 Września 2019 Autor Opublikowano 18 Września 2019 22 godziny temu, matt_berninger napisał: Dzisiaj u mnie taka sama sytuacja, samoistny restart systemu, po uruchomieniu żadnych aplikacji, jak bym zrobił factory reset, dramat :/ Nawet nie miałaś danych w aplikacjach systemowych?
matt_berninger Opublikowano 18 Września 2019 Opublikowano 18 Września 2019 Nie wyraziłem się jasno, wybaczcie. Dane aplikacji systemowych zostały, tak jak u Ciebie. O dziwo zdjęcia w galerii również były.
kapciemwmuche Opublikowano 22 Września 2019 Opublikowano 22 Września 2019 Miałem dzisiaj identyczną sytuację, jak opisana w poście autora tematu. ROM global bez roota. Moje pierwsze Xiaomi, czy tego typu problem występował w innych modelach/wersjach MIUI?
matt_berninger Opublikowano 22 Września 2019 Opublikowano 22 Września 2019 Ja miałem wcześniej Xiaomi Mi4c, później MiNote2, każdy po dwa lata i nigdy nie miałem takiej sytuacji. Ciekawe czy to będzie się cyklicznie powtarzać jeżeli raz się stało :/
Zenderable Opublikowano 22 Września 2019 Opublikowano 22 Września 2019 Na pewno to nie wina urządzenia, a jak już to samego oprogramowania. Jeśli macie ten problem to podajcie wersję swojego softu - może się okazać, że to np. wina najnowszego globala EEA stable.
matt_berninger Opublikowano 23 Września 2019 Opublikowano 23 Września 2019 U mnie 10.3.10.0 (PFJEUXM)
Koko1108 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 U mnie 10.3.11.0 (PFJMIXM)
matt_berninger Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Zaktualizowałem do 10.3.12 i na razie spokój, choć telefon mam już 3 miesiące, a stało się to tydzień temu więc jeszcze duża szansa, że może być powtórka z rozrywki kiedyś tam
Rekomendowane odpowiedzi