szymanos Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 (edited) Cześć Ostatnio z aparatu odleciało mi to szkło szafirowe/diamentowe które zabezpieczało obiektyw aparatu. Oczywiście aparat funkcjonował normalnie, aż do wczoraj. Od wczoraj zdjęcia są z plamami, jakby miał wylaną matryce aparatu. Próbka zdjęcia z zaznaczonymi plama w załączniku. Próbowałem to czyścić chusteczką, ale to nic nie daje. Czy jest możliwość skasowania tych plam czy aparat powoli "game over"? Edited August 30, 2019 by szymanos
grzes20u Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Widoczne zabrudzenia (przynajmniej w moim przypadku) znajdowały się na matrycy. Oznacza to, że by pozbyć się tego musisz praktycznie rozłożyć całkowicie moduł aparatu. Nie jest to bardzo trudne - zajmie jakieś 10-15 minut, ale potrzeba dokładności i cierpliwości.Niestety (u mnie) nie jest to rozwiązanie ostateczne, ponieważ przez jakieś szczeliny w konstrukcji telefonu, pył zbiera się wewnątrz i po jakimś czasie (3-4 miesiące) z powrotem pojawiają się plamki. Sent from my MI 5
Recommended Posts