Skocz do zawartości
  • 0

Aktualizacja systemu - pobierz najnowszy pakiet

Pytanie

Opublikowano

Cześć Wszystkim, 

jestem nowym użytkownikiem sprzętu od xiaomi, jeżeli pytanie to banał - proszę o wyrozumiałość.

Od kilku dni posiadam mi9, wszystko miło i przyjemnie, jednak chcąc mieć aktualne oprogramowanie (po pierwszej aktualizacji) wszedłem w ustawienia -> aktualizacje, a nastąpienie pobierz najnowszy pakiet. Telefeon przeszedl w tryb aktualizacji. Kolejny raz wchodzę w "Aktualizacja  systemu ->  pobierz najnowszy pakiet" i powtorka, znow aktualizacja. Za trzecim razem zorientowałem się, że telefon non stop ściaga i instaluje dokladnie to samo.

Tutaj moje pytanie, (jako ze pamiętam jeszcze czasy ms DOS i win 3.11). Czy taka kilkukrotna instalacja tej samej aktualizacji mogła coś namieszać? Spowolnić? Zaszkodzić? Pamiętam, że kiedys isntalacja dwa razy tego samego sterownika mogła zabić system. Zastanawiam się czy jest się czym przejmować?

Dodatkowo w apce "pobrania" cały czas siedzi mi zip 2.2 giga najnowszej aktualizacji, jeśli go skasuję to pobiera się od nowa. Można jakoś temu zaradzić? 

Serdecznie pozdrawiam,

Kitek

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jaką masz obecną wersję MIUI? Jak nie ma nowszej wersji, to ci takiej nie ściągnie, wtedy zawsze bierze aktualną.

Nie, nic się nie stanie jeśli chodzi o system (przynajmniej nie znam takich objawów).

A co do pobrania... to dziwne...