Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od kilku wydań miui mam problem z czułością autoobracania ekranu. Nawet bardzo krótkie obrócenie telefonem powoduje obrócenie ekranu. Mam wrażenie, jakby była gdzieś opcja ustawienia czułości tego ale nie mogę znaleźć. Jakby wcześniej potrzebował sekundy w danej pozycji żeby obrócić obraz tak teraz robi to od razu  i lekkie machnięcie telefonem powoduje obrócenie obrazu i po chwili wraca do poprzedniej pozycji.

Najbardziej denerwujące to jest przy odkładaniu telefonu. Wiadomo, że żeby go odłożyć na biurku muszę spod niego wysunąć rękę. Wtedy minimalnie jest pod ukosem i ekran się obraca. Przy większości przypadków odblokowania ekran jest odwrócony na bok i muszę podnosić telefon żeby orientacja wróciła na poprawną. Wcześniej tego na pewno nie było i drażni mnie to coraz bardziej.

Ma ktoś jakiś pomysł gdzie może tkwić jakaś opcja za to odpowiedzialna? z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Mam dokładnie ten sam problem na Masik F :/

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Wejdź w informacje o telefonie, kliknij kilka razy na informacje o kernelu i wejdź w ustawienia czujników. Po kalibracji czujników mam wrazenie, ze jest lepiej.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

• Like 1