kubaman3 Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 Witam, Chciałem na moim Mi8 zablokować bootloader żeby korzystać z Google Pay i innych, więc zrobiłem to w ADB. Teraz wyświetla mi się tylko MI-Recovery 3.0 i informacja "This MIUI version ca't be installed on this device". Błagam, powiedzcie, że da się coś zrobić
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Serwis. Typowa sytuacja na chińskiej wersji telefonu z zainstalowanym Globalem. Blokowanie bootloadera na takiej konfiguracji powoduje efekt jak u Ciebie. Teraz trzeba wgrać ROM China, odblokować bootloader i wgrać cokolwiek innego. Sam raczej nie będziesz w stanie tego uczynić, bo fastboot ci nie zatrybi, EDL wymaga otwierania telefonu, a nawet jeśli, to nie masz autoryzowanego konta więc ci MiFlash nie puści, a przez recovery nie pójdzie... Edytowane 2 Lipca 2019 przez Orjon
kubaman3 Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Opublikowano 2 Lipca 2019 no trochę o tym poczytałem i postanowiłem wysłać do serwisu. Za głupotę się płaci, ale chociaż 150zł a nie 1500...
Nezumi Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi