sliver Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Cześć wszystkim. Mam problem z aplikacją PeoPay (Pekao SA) na Mi 9. Aplikacja prawidłowo się instaluje, można z niej się zalogować na swoje konto bankowe. Problem jest z płatnościami zbliżeniowymi, klikam "Zbliż i płac", po czym jestem proszony o zbliżenie telefonu do terminala. Niestety po tej operacji terminal wydaje dźwięk i komunikat "Błędna karta". Próbowałem już w 10 różnych sklepach. Ktoś miał podobny problem? Od razu dodam, że Pekao SA nie wspiera GPay, więc jestem skazany na PeoPay. Zaznaczę jeszcze, że na S8 aplikacja działa bez problemu. Prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu. (Używam Mi 9 z MIUI 10.2.26.0)
chrzonas Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Zmieniłeś portfel na HCE? U mnie PeoPay działała bez problemu na Globalu i teraz na Xiaomi.eu. 1
mrosi Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 12 godzin temu, sliver napisał: Niestety po tej operacji terminal wydaje dźwięk i komunikat "Błędna karta". Próbowałem już w 10 różnych sklepach. VISA czy MasterCard?
sliver Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Opublikowano 2 Lipca 2019 Pomogła zmiana portfela na HCE. Bardzo dziękuję za pomoc 1
mrosi Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi