Skocz do zawartości

Betatesterzy Android L Miui Poszukiwani

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm tylko dziwne ze zaczęli od lolipopa na mi2 a nie na mi3 lub mi4. No i przydałoby się by powiedzieli które modele dokładnie dostaną tego lolipopa

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jakby nie było to support jak widać jest dla 3-letniego telefonu.

Tak jak v6 special edition?

Ale jeżeli wyjdzie wersja oficjalna na 5.0 i do tego bez większych błędów, to się nawrócę i juz nigdy nie będę marudził na xiaomi..

Wysłane z Mi2s

Opublikowano

Jakiś cień nadziei, że będzie lepiej - chyba jest. Liczę, że programiści Xiaomi świadomie podeszli do tematu 5.0 na mi2. I nie porywają się z motyką na słońce.

Ja czekam niecierpliwie, bo twórca sMIUI wystartował do beta testerów... A to bardzo przybliża do w miarę ogarniętej wersji na Lolipop.

Mi2s powered by sMIUI

Opublikowano

Tzn nie ma różnicy. Instalacja tego romu nic nie zmienia. Ot jest numerek 5.0 ale to jest cały czas ten sam MIUI 6. Wgrać ten rom można z czystej ciekawości bo inaczej nie ma sensu póki nie ma polskiego.

Wysłane z MI4

Opublikowano

Hmm tylko dziwne ze zaczęli od lolipopa na mi2 a nie na mi3 lub mi4. No i przydałoby się by powiedzieli które modele dokładnie dostaną tego lolipopa

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Zaczeli od tego, ktorego jest duzo na rynku, zeby latwo bylo o feedback.

Opublikowano

Prosze o wklejenie linku do MIUI V6 na android 5.0. Wiem, że nie ma polskiego... chodzi mi wsparcje bluetooth.

Jeśli to nie kłopot proszę beta testerów o wysłanie na prywatny lub w poście :)

Opublikowano (edytowane)

Jak tam idą testy? :)

Dostaliście już kolejne wersje czy na razie tylko ta sprzed tygodnia? 

Edytowane przez jordan87
Opublikowano (edytowane)

Nie pytaj o postępy. Bo ROM nie nadaje się do codziennego użytku. Laguje, kraszuje aplikacje, bateria znika w oczach. Niby lagi miały być poprawione jakoś w ostatnich wydaniach.. Ale na razie status wstępna MEGA MEGA BETA.

PS. Będzie chyba jak kiedyś Acid wspominał. Najlepsza wersja MIUI v5 4.1. Ewentualnie może dla lekko mniej wymagających jakieś 'stabilne' v6.

Mi2s powered by sMIUI

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

Chyba jest tylko .30 w fastboocie. A zresztą... na razie wszystko u mnie stoi.. (jakkolwiek to zabrzmiało...).

Apktool którego używamy nie kompiluje poprawnie MIUI z Androidem 5.0. Skrypt jest prawie gotowy na nową strukturę ale nie ma czym gotować :)

Czekam na Connora aż poprawi nam apktool.

Aha w sumie jest 5.2.4 dla MI2. Wydają obecnie dwa romy 4.4 i 5.0.

Dla 5.0 jest Known issue:

"MIUI camera cannot be used" haha czyli kamera MIUI mówi NIE.

Opublikowano

Można jakieś screeny wrzucić wyglądu tego 5.0 na miui, czy wygląd bez zmian i tylko numerek się zmienia?

To samo co v6...

Zresztą mówiłem to dawno temu.

Wysłane z MI4

Opublikowano (edytowane)

No postępem bym tego nie nazwał. Minimalne poprawki, jak w ogóle można użyć takich słów. Lagi nadal są. Nagrywanie połączeń, GPS nie działa, ale już znaleźli na to sposób. Wariacje graficzne. Bateria potrafi zniknąć tak szybko , jak Yeti w górach.

Ktoś nawet miał przypadek, że telefon niebezpiecznie się nagrzał, aż ze strachu go wyłączył.

Jakoś bardzo bym nie nastawiał się, aby szybko powstała wersja 'daily use'.

Z resztą, już ogłoszenie parafialne dzisiaj przytoczyłem.

Zrobili już Xposed pod 5.0 Czekam aż będzie stabilne. Włączam ART ręcznie i zostaje na 4.4 - może taki połśrodek, ale ja widziałem różnice ART vs. Dalvik.

Mi2s powered by sMIUI

Edytowane przez kulig007
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...