Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, jestem tutaj nowy, firmą xiaomi interesuje sie od ponad pół roku i w końcu stwierdziłem ze zakupie sobie telefon MI4 ze strony ibuygou :) wszystko pięknie telefon przyszedl po 4 dniach od zamowienia (w czw. po poludniu zakupilem w poniedzialek kurier dal mi telefon do rak wlasnych). 

Telefon mam od tygodnia i jestem nim mega zachwycony oprocz jednej rzeczy! mam problem z wifi, telefon odbiera bardzo slaby sygnal w porownaniu do innych telefonow. porownywalem to juz w roznych mieszkaniach jak i miejscach publicznych, telefon jest juz w wersji z LTE.

Bardzo prosze o pomoc od was Fachowcy!!

Pozdrawiam,

Slawek

Opublikowano

Na słaby zasięg może mieć wpływ dodatkowa metalowa obudowa, ramka, włączony BT. Zainstaluj np. WIFI Analyzer i sprawdź poziom sygnału w dBm. Być może to tylko kwestia złego wskazywania. 

Opublikowano

Rozumiem mam to ustawić na routerze? Hmmm a co do wskazywania to nie za bardzo rozumiem ale jak wrócę dziś do domu to najpewniej sprawdzę i się odezwę!

Rozumiem mam to ustawić na routerze? Hmmm a co do wskazywania to nie za bardzo rozumiem ale jak wrócę dziś do domu to najpewniej sprawdzę i się odezwę!

Opublikowano

Mając mi4, pracuj na wifi w trybie 5 GHz. Będzie zdecydowanie mniej zakłóceń.

Mi2s powered by sMIUI

To raczej kiepska rada. Przecież 5 GHz zależy od routera a nie telefonu. W praktyce możesz tak zrobić tylko w domu. A w innych miejscach czy publicznych prawie nigdy nie ma 5 GHz sieci.

Wysłane z MI4

Opublikowano

Poza tym 5GHz o wiele słabiej penetruje przeszkody. Jest dwa razy hmm gęstrzy, więc można przesłać więcej danych. Jednak penetracjia ścian czy innych przeszkód jest o wiele gorsza niż przy 2.5GHz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...