Slowek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Czesc, jestem tutaj nowy, firmą xiaomi interesuje sie od ponad pół roku i w końcu stwierdziłem ze zakupie sobie telefon MI4 ze strony ibuygou wszystko pięknie telefon przyszedl po 4 dniach od zamowienia (w czw. po poludniu zakupilem w poniedzialek kurier dal mi telefon do rak wlasnych). Telefon mam od tygodnia i jestem nim mega zachwycony oprocz jednej rzeczy! mam problem z wifi, telefon odbiera bardzo slaby sygnal w porownaniu do innych telefonow. porownywalem to juz w roznych mieszkaniach jak i miejscach publicznych, telefon jest juz w wersji z LTE. Bardzo prosze o pomoc od was Fachowcy!! Pozdrawiam, Slawek
wasabi Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Na słaby zasięg może mieć wpływ dodatkowa metalowa obudowa, ramka, włączony BT. Zainstaluj np. WIFI Analyzer i sprawdź poziom sygnału w dBm. Być może to tylko kwestia złego wskazywania.
kulig007 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Mając mi4, pracuj na wifi w trybie 5 GHz. Będzie zdecydowanie mniej zakłóceń. Mi2s powered by sMIUI Edytowane 18 Stycznia 2015 przez kulig007
Slowek Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Rozumiem mam to ustawić na routerze? Hmmm a co do wskazywania to nie za bardzo rozumiem ale jak wrócę dziś do domu to najpewniej sprawdzę i się odezwę! Rozumiem mam to ustawić na routerze? Hmmm a co do wskazywania to nie za bardzo rozumiem ale jak wrócę dziś do domu to najpewniej sprawdzę i się odezwę!
Acid Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mając mi4, pracuj na wifi w trybie 5 GHz. Będzie zdecydowanie mniej zakłóceń. Mi2s powered by sMIUI To raczej kiepska rada. Przecież 5 GHz zależy od routera a nie telefonu. W praktyce możesz tak zrobić tylko w domu. A w innych miejscach czy publicznych prawie nigdy nie ma 5 GHz sieci. Wysłane z MI4
wasabi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Poza tym 5GHz o wiele słabiej penetruje przeszkody. Jest dwa razy hmm gęstrzy, więc można przesłać więcej danych. Jednak penetracjia ścian czy innych przeszkód jest o wiele gorsza niż przy 2.5GHz.
kulig007 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 A to sorry za zamieszanie, mylnie trochę pojąłem działanie wifi na 5 GHz. Mi2s powered by sMIUI
Rekomendowane odpowiedzi