Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam dosyc spory problem z mi3. Polaczylem sie z internetem w domu, jak zawsze zreszta, ale tym razem pojawialy sie komunikaty o zatrzymujacych sie pokolei aplikacjach i czy chcem wslac raport do MIUI, zrobilem to 3,4 razy i komunikaty zaczely pojawiac sie coraz szybciej, doslownie jeden za drugim, to nie myslac dlugo szybko wylaczylem telefon. Po probie ponownego wlaczenia caly czas sie swieci logo MI na srodku i nic nie mozna zrobic :( dodam ze nic w telefonie nie przerabialem ani nic z takich zeczy, mam go od niecalych 4 tygodni, kupiony z ibuygou, to chyba orginalny. Dodalem tylko kilka aplikacji i to wszystko. Czy ktos mi moze pomoc??????

• Like 1
Opublikowano

Primo - wejść w recovery (vol up + power na wylaczonym tele) i uruchomić drugi sys. Jeśli pójdzie bez bólu - flash do najnowszego dev. Jeśli nie masz recovery od MIUI (jak na obrazku) - to masz na 99,99% podróbkę.

http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/

MI_Recovery.jpg

Secundo - jeśli powyższe nie pomoże - MiFlash

http://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/

Wszystko - 5 min szukania po portalu  :mad:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

dzieki za odpowiedz, przerylem wczoraj cale forum zanim to napisalem :) znalazlem dwa podobne tematy, to co  zrobilem to : REBOOT TO SYSTEM ONE, REBOOT TO SYSTEM TWO, WIPE CACHE, WIPE USER DATA, i nic nie pomoglo :( jedyne co zostalo to INSTALL UPDATE.ZIP TO SYSTEM ONE ale nie chcialem ruszac bo dokladnie nie wiem co to znaczy i nie wiedzialem co sie stanie a nie chcem jeszcze bardziej spiep...yc, no i WIPE ALL DATA ale  to wole zrobic na koncu bo nie pamietam czy wlaczalem kopie do "chmury" a wiadomo ze szkoda danych... dlatego zwrocilem sie do Was o pomoc bo wiem ze jestescie w tym  najlepsi. Ja nie za bardzo w tym siedze i jezyk jakim piszecie jest dla mnie troche "magiczny" :) . Pytanie do Moderatora : jak mam uruchomic drugi system??? czy to : INSTALL UPDATE.ZIP TO SYSTEM ONE ?? jak by dalo rade napisac takim prostym jezykiem jak  dla laika :) i jak zrobic ten FLASH DO NAJNOWSZEGO DEV??? dzieki wielkie

Edytowane przez jacek32
Opublikowano

Skoro nie pomogło uruchamianie z drugiego sys (czyli reboot to system one/two - swoją szosą to pokazuje, że masz orginalny tele) ani częściowy wipe to zostają dwa wyjścia:

- wipe all data (ale nie nastawiałbym się że pomoże i potrzeba cierpliwości - ten proces potrafi potrwać) + flash do dev (1 link wyżej, bardziej prosto się napisać nie da)

-MiFlash (2 link wyżej - i na to bym się nastawiał, również prościej nie umiem opisać tego procesu)

Tak czy inaczej - oba rozwiązania spowodują utratę danych, część pewnie odzyskasz jeśli masz synchro z kontem Googla. 

Zacznij od wipe, jeśli to nie pomoże - MiFlash. I tak jak mówię - nie umiem bardziej "ludzkim" niż w linkach językiem opisać "step by step".

• Like 1
Opublikowano

Dzieki Yamnick :) fajnie ze jeszcz mozna liczyc na czyjas pomoc. Zrobilem juz wipe all data i zaraz postaram sie zrobic aktualizacje tak jak pisales bo narazie bez zmian, szkoda tych danych.. ale trudno, najwazniejsze zeby tel odzyl :) bo jak sobie pomysle ze mam go odsylac do ibuygou i latac tyle czasu na moim starym "ogorku" to az mnie skreca :( tymbardziej ze czytalem u Was na forum ze ci z ibuygou nie sa tacy chetni do reklamacji... wolal bym go oddac do naprawy na miejscu i zaplacic, na pewno by bylo szybciej, tylko ze nie slyszalem o serwisie xiaomi w UK, a tu mieszkam, cwanym pakistancom do naprawy go napewno nie oddam :) napisze puzniej jak poszlo, Dziekuje raz jeszcze za wskazowki :)

Opublikowano

jacek32 - prośba "poza konkursem" - ogarnij ortografię, dbamy tu o takie rzeczy :)

W kwestii MI3 - jeśli MiFlash nie pomoże, to problem leży głębiej. W kwestii ewentualnego serwisu warto wtedy odezwać się do Acida.

Opublikowano

HAHA :) Spoko :) postaram sie nastepnym razem :) sorki :)

Tel jeszcz nie robilem, czekam na kolege, wole sam nie grzebac bo akurat w tej "dziedzinie"  jak sie domysliles zreszta jestem kompletnym laikiem ;) mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, czyli po MiFlash nie mozna juz zrobic nic innego?? Tak w razie czego pytam. Jak tel jest "wlaczony" to nawet sie dioda nie swieci jak sie ladowarke podlaczy i raczej chyba nie laduje, ale na wylaczonym wszystko wyglada git, pokazuje baterie na srodku w jakim stopniu jest naladowana, dioda sie swieci normalnie, w tym kolorze w ktorym powinna w zaleznosci od stopnia naladowania, to chyba az tak zle z nim nie jest... mam nadzieje... A tak swoja droga to co moglo doprowadzic do takiego stanu?? Nic specjalnego z tym tel nie robilem, w ogole nie grzebalem w jakis glebszych ustawieniach.. Troche to dziwne..

Opublikowano

jacek32 - czekaj, skupiam się, skupiam... Nie, sorki, nie umiem diagnozować na odległość :P Może być wszystko - od błędu w sofcie po padnięte bebechy :) Zrób MiFlash i będziesz mądrzejszy :)

Opublikowano

PIOTREK, no niby tak, mniej bym sie zdziwil gdyby to sie stalo po jakims czasie a nie po 4 tygodniach... taki wychwalany, praktycznie bezawaryjny tel, a tu masz... akurat mi sie taki musial trafic;) ale to tylko urzadzenie, zlosliwosc rzeczy martwych.. mam nadzieje ze sie wybudzi, tylko caly weekend poszedl sie rabac :mad:

YAMNICK, wiem wiem :) nie chodzilo mi o diagnoze :) tak sie tylko zastanawialem czy tak bedzie czesciej czy tylko teraz, ale tego to nikt nie wie... na szczescie byl weekend i bylem w domu, w pracy telefon mi po prostu musi dzialac, i juz mam mysli czy go nie sprzedac jak sie naprawi, tylko mi go szkoda bo mi sie podoba, i jak narazie to smigal elegancko, ledwo cos wcisnalem i juz bylo, dlatego go w sumie kupilem bo na forach same dobre opinie :)

Opublikowano

Sypie się wszystko. Bywa, że nowy dysk twardy czy kartę Gfx zamawiam z hurtowni i są uszkodzone. Wystarczy, że padnie kość pamięci i już może być taki problem jak u ciebie. I stosowanie markowych podzespołów nie daje 100% pewności. Od tego.jest gwarancja. :-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...