Jump to content

Mi4 Czy Oneplus One...

elmerq

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

Od 3 tygodni przeglądam różne fora, czytam dziesiątki stron internetowych, setki komentarzy, oglądam dużo filmików o tych dwóch telefonach i nadal nie zdecydowałem który wybrać :)

Czy ktoś z Was stał przed podobnym dylematem i na co padło ostatecznie?

MI4 wygląda genialnie, ma super soft, ciągłe aktualizacje. I 5 cali. Właściwie nie ma się do czego przyczepić :)

Oneplus One jak na razie ma jedna przewagę - lepsze zdjęcia i filmy bo ta programowa stabilizacja obrazu w MI4 jak widać na samplach z YT jednak trochę kuleje i obraz nie jest super płynny ani czasami dobrze "poskładany".

I jeśli chodzi o soft to Oneplus One ma chyba jednak więcej bugów. Oraz jest praktycznie taki duży jak Note 4.

Druga sprawa to 16 czy 64GB? Ja mam w telefonie mało aplikacji, bardzo mało muzy, trochę książek. Więc 16GB by mi wystarczyło. Tym bardziej, że oba wspierają OTG, więc podpiąć pena na wyjeździe i zgrać zdjęcia czy obejrzeć jakiś film to nie problem.

Pomocy :)

Podpowiedzcie coś nowemu koledze :)

Pozdrawiam.

Zadaj sobie pytanie co będziesz częściej robił. Jeśli cykasz dużo zdjęć i filmów to może i 1+. Aczkolwiek w Mi4 aparat nie jest taki zły choć kiepsko wychodzi przy słabym oświetleniu. Jednak reszta przemawia za Mi4 z MIUI.

Wysłane z MI4

Szukałem podobnie jak Ty i u mnie padło na MI4 16GB. Z telefonu jestem bardzo zadowolony , wygląd rewelka , wykonanie też , soft miodzio ( za chwilę na andku L) ... osobiście do zdjęć nie mam zastrzeżeń , ja swojego wyboru nie żałuję i polecam MI4 ;) 

Już prawie jestem na MI4 zdecydowany ale martwi mnie brak działającego GPSa. Czy jest jakaś szansa ze w najbliższej przyszłości da się z niego korzystać? Może nie używam go na codzień ale jest mi potrzebny raczej częściej niż rzadziej :-)

Czy może ktoś już znalazł na to jakiś sposób?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...