elmerq Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Witam Wszystkich. Od 3 tygodni przeglądam różne fora, czytam dziesiątki stron internetowych, setki komentarzy, oglądam dużo filmików o tych dwóch telefonach i nadal nie zdecydowałem który wybrać Czy ktoś z Was stał przed podobnym dylematem i na co padło ostatecznie? MI4 wygląda genialnie, ma super soft, ciągłe aktualizacje. I 5 cali. Właściwie nie ma się do czego przyczepić Oneplus One jak na razie ma jedna przewagę - lepsze zdjęcia i filmy bo ta programowa stabilizacja obrazu w MI4 jak widać na samplach z YT jednak trochę kuleje i obraz nie jest super płynny ani czasami dobrze "poskładany". I jeśli chodzi o soft to Oneplus One ma chyba jednak więcej bugów. Oraz jest praktycznie taki duży jak Note 4. Druga sprawa to 16 czy 64GB? Ja mam w telefonie mało aplikacji, bardzo mało muzy, trochę książek. Więc 16GB by mi wystarczyło. Tym bardziej, że oba wspierają OTG, więc podpiąć pena na wyjeździe i zgrać zdjęcia czy obejrzeć jakiś film to nie problem. Pomocy Podpowiedzcie coś nowemu koledze Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Zadaj sobie pytanie co będziesz częściej robił. Jeśli cykasz dużo zdjęć i filmów to może i 1+. Aczkolwiek w Mi4 aparat nie jest taki zły choć kiepsko wychodzi przy słabym oświetleniu. Jednak reszta przemawia za Mi4 z MIUI. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmerq Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 Często używam też yanosika i nawigacji a czytałem że po ostatnich aktualizacjach na MI4 nie jest za dobrze z łapaniem i trzymaniem fixa. Jest szansa na poprawę? Czy da się z tym żyć w trasie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artu1979 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Szukałem podobnie jak Ty i u mnie padło na MI4 16GB. Z telefonu jestem bardzo zadowolony , wygląd rewelka , wykonanie też , soft miodzio ( za chwilę na andku L) ... osobiście do zdjęć nie mam zastrzeżeń , ja swojego wyboru nie żałuję i polecam MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmerq Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Już prawie jestem na MI4 zdecydowany ale martwi mnie brak działającego GPSa. Czy jest jakaś szansa ze w najbliższej przyszłości da się z niego korzystać? Może nie używam go na codzień ale jest mi potrzebny raczej częściej niż rzadziej Czy może ktoś już znalazł na to jakiś sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Zobacz tu: http://miuipolska.pl/forum/topic/4453-mi4-mikey-gps-problem/#entry42718 i wszystko jasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmerq Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Wyglada na to ze działa Jeden dylemat mniej. Oraz jak wygląda sprawa z gmailem i resztą uslug od googla? Nie ma problemow z synchronizacją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Tu jest tak sobie działa jak chce, do dziś używałem blumail, moim zdaniem najlepiej radzi sobie z pocztą od gmail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts