Siarzewskiii Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Witam, Próbuje w swoim xiaomi przywrócić ustawienia fabryczne. Mam wgrane miui polska. Próbuje przez te TWRP oraz przez ustawienia w telefonie. Przez TWRP na końcu wyskakuję FAIL natomiast przez ustawienia, telefon sie resetuje i po włączeniu dalej jest tak samo. Telefon: Xiaomi redmi 5 plus Wersja miui: 10.5 by xiaomi.eu 9.6.13 (rozwojowa) Jest mi ten temat zupełnie obcy więc proszę o wskazówki w jak najprostszym języku. Nie znane mi są wszelakie skróty oraz nazwy.
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Jaki konkretnie błąd jest w TWRP? FAIL nic nam nie powie. Obok tego gdzieś powinno być więcej informacji. Uruchom TWRP Przejdź do menu Wyczyść/Wipe (nie wiem jaki masz język, więc piszę polski/angielski), tam przesuń suwak na dole (wyczyści ci tylko ustawienia i dane aplikacji, nie wyczyści pamięci wewnętrznej - jeśli chcesz ją wyczyścić, musisz wejść w Advanced Wipe/Zaawansowane > zaznaczyć Data, Dalvik/ART Cache, Cache, Pamięć Wewnętrzna/Internal Storage, przesunąć suwak) Jeśli dalej będzie błąd - przejdź z powrotem do menu głównego TWRP, wejdź w Advanced/Zaawansowane > Copy Log/Skopiuj Log > zatwierdź suwakiem. W pamięci wewnętrznej będzie plik recovery.log, podeślij go tutaj o ile to możliwe. 1
Siarzewskiii Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2019 Ten cały log nie chce mi się zapisać na telefonie, ale mam takie zdjęcie. To wyskakuje gdy robie to co napisałeś pogrubioną czcionką w pkt 2.
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 A, no to chyba mamy wyjaśnienie. TWRP jest prawdopodobnie za stare. Musisz wgrać nowszą wersję. 1
Siarzewskiii Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2019 Jakieś wskazówki jak to zrobić? Jak się za to zabrać? Tak aby nie ukrzyżować telefonu.
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Uruchom tryb Fastboot (vol- i power) i podepnij telefon pod komputer. Zainstaluj na komputerze Minimal ADB and Fastboot - ten link. No chyba że instalowałeś już miuipolska, to zapewne masz (nie wiem). Ściągnij ten plik i go rozpakuj. Potrzebujesz z tego archiwum tylko plik recovery.img - obraz recovery. Musisz go przenieść do katalogu, gdzie zainstalował się Minimal ADB and Fastboot. Przejdź do tego katalogu co w punkcie 3. Będzie tam plik cmd-here - uruchom go, pojawi się wiersz poleceń. Wpisz najpierw: fastboot devices i zatwierdź enterem. Jeśli pojawi się ciąg liter i cyfr, a obok napis fastboot, to oznacza że komputer wykrywa go prawidłowo (nie musi widzieć jego pamięci wewnętrznej). Potem wpisz: fastboot flash recovery recovery.img Jeśli będzie OK, to znaczy, że się zainstalowało. Potem wpisz: fastboot boot recovery.img I powinno się nowe recovery uruchomić. Powinno też ono widzieć pamięć wewnętrzną i pozwolić na zrobienie czyszczenia. Sprawdź, czy teraz wyczyści się prawidłowo. Jak tak, klikasz Reboot System. 1
Siarzewskiii Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2019 Co w sytuacji jeśli robiłem krok po kroku a po wpisaniu fastboot devices nie widzę żadnego ciągu liter ani cyfr?? Dodatkowo zainstalowałem sterowniki abd devices ale nic nie pomogło... bardzo dziękuje za pomoc, udało się dzieki!!!!
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi