Majin Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Od miesiąca posiadał note LTE z miui-1 5.0.0, podczas ladowania dosyć mocno nagrzewa się górną część telefonu. Telefon zaczyna mocno lagowac a w czasie ladowania wynik w antutu wskazuje niecale 10k pkt... Wystarczy ze telefon odlacze od ładowarki a wszystko wraca do normy. Czy ktoś spotkał się juz z tym problemem i czy można go w łatwy sposób rozwiązać?
Big00s Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ja jak ładuje telefon to nigdy z niego nie korzystam. Ładuje na full i dopiero go odłączam od ładowarki. Kiedyś w galaxy GIO tak robiłem że ładowałem telefon, grałem na nim i po takim traktowaniu bateria trzymała później godzinę... Dlatego odradzam takie korzystanie z telefonu. Szkoda baterii. Swypnięte z Note LTE
Majin Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2014 Niestety ja nie mam takiego wyboru. A nawet gdy muszę AutoCada odpalić to muszę od ładowarki odlaczac. Takie przerywane ladowanie raczej tez dobrze nie służy baterii.
Pułkownik Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 U mnie jest tak, że podczas ładowania telefon mocno się nagrzewa i też następuje spadek wydajności. Muzyka na yt nawet się przycina.
Big00s Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Siedzę od dłuższego czasu na MIUI 6 i zrobiłem mały test na wersji 4.12.26. Podłączyłem telefon pod ładowarkę i działa on tak samo jak bez niej... zero lagów i ścin. Gry działają normalnie, a w antutu mam taki sam wynik jak bez ładowarki. Więc może polecam przejście na MIUI 6. Swypnięte z Note LTE
wasabi Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zainstaluj sobie WOTA i pograj z ładowarką i bez. Sprawdziłem już na kilku sztukach i na ładowarce jest tragedia, 50% wydajności albo i mniej.
tepek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Patrzyliscie na innym kablu lub innej ladowarce?
m4ci3k_sz Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Teraz zauważyłem te spadki wydajności ale widać to gdy ładuje się telefon mający np 5% baterii, wcześniej podłączałem do ładowarki przy 30-40% i wtedy żadnych zacięć nie było. Także to prawda co pisze Wasabi, spadki wydajności po podłączeniu do ładowarki występują ale tylko gdy telefon jest bardzo rozładowany
Majin Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Big00s a czy miglbys sprawdzić na rozladowanym telefonie tak jak to mówi maciekmaniek? W sumie ja podlaczam ladowarke gdy mam właśnie niecałe 10% baterii i to by się zgadzało z tym co pisze kolega wyżej.
wasabi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jak jest mocno rozładowania, spadek wydajności jest drastyczny, jak lekko rozładowany, też jest spadek, ale o wiele mniejszy.
Big00s Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja podłączam telefon pod ładowarkę jak idę spać. Wtedy mam tak 20-40% zależy od dnia i jak już go podłącze to go nie używam tylko idę spać więc nie wiem nic o spadku wydajności. Swypnięte z Note LTE
wasabi Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ale, wiesz. Grasz sobie, bateria wtedy szybko się rozładowuje i podłączamy szybko do zasilacza a tu muli. Ja problem odkryłem słuchając muzyki, podłączyłem rozładowany i leciała muzyka na kolumienkach, nagle słyszę, że momentami tnie. I dopiero przejście na wersję miui6 trochę poprawiło problem. Tak czy owak wersja z MT sprawuje się o niebo lepiej.
piteq12 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam, Mam to samo na MIUI v6. Trzeba się do tego przywyczaić aby nic nie robić na telefonie kiedy się ładuje. Zaletą telefonu jest duża bateria i ładowanie dopiero wieczorem kiedy idzie się spać.
Rekomendowane odpowiedzi