Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Mam nietypowy problem bo podczas słuchania muzyki z telefonu podpiętego do radia samochodowego wydobywa się razem z muzyką trzeszczenie. Pomyślałem że to wina kabla bądź przejściówki ale próbowałem inne i dalej to samo. Najlepsze jest to że na innym telefonie i tej samej przejściówce oraz kablu jest wszystko ok. Postanowiłem więc spróbować podpiąć się w innym aucie do radia żeby być pewnym że to nie wina radia, trzeszczenie dalej występowało więc wykluczam radio. Trzeszczenie nie występuje na słuchawkach ani na głośnikach komputerowych podpiętych oczywiście przez jacka.

Wersja oprogramowania 10.2.26.0

Pierwszy raz mam tak dziwna sytuacje.
Czy ktoś posiada również taki problem i wie jak sobie z tym poradzić ?

Z góry dziękuję za pomoc

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ale wiesz, że Mi9 nie ma wejścia 3.5mm jack? ;)
1) Spróbuj słuchawki z USB type-C
2) Spróbuj inny adapter USB type-C > 3.5mm jack
Nie masz przypadkiem głośności na maks w telefonie?

Opublikowano
Ale wiesz, że Mi9 nie ma wejścia 3.5mm jack? 1) Spróbuj słuchawki z USB type-C

2) Spróbuj inny adapter USB type-C > 3.5mm jack

Nie masz przypadkiem głośności na maks w telefonie?

Dzięki za chęć pomocy ale wystarczy przeczytać że używam słowa ''przejsciówki" czyli myślę że każdy bez problemu domyśla się że chodzi o USB typu C na 3.5mm. Napisałem również że kable i przejściówkę zmieniałem więc przejściówka jest dobra.  

Na najwyższej głośności jest to mniej słyszalne niż na najniższej ale ciągle występuje.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Omlet a czy masz w samochodzie jakies wypasione caraudio byś musiał i rzeczywiście słyszał różnicę  na korzyść kabla(gdzie mi9 nie jest jakiś wybitny) a bt? Ja stuningowałem moje audio w samochodzie kupująć takie coś z 2 lata temu i nie wyobrażam sobie zabawy teraz w podpinanie kabla xD https://www.blitzwolf.com/Bluetooth-V4.1-Car-Receiver-p-95.html

wpinasz to w wejście aux i masz od teraz bt w radiu. Jakość dziwięku jak na moje ucho bez różnicy czy z tym czy na przewodzie. Z kablem i bt słychać dominujący klekot diesla xD

(minus taki, że to ustrojstwo ma swoją baterię, którą czasem trzeba naładować, ale dość długo trzyma na baterii więć luzik)

Edytowane przez stereo0
Opublikowano
[mention=57153]Omlet[/mention] a czy masz w samochodzie jakies wypasione caraudio byś musiał i rzeczywiście słyszał różnicę  na korzyść kabla(gdzie mi9 nie jest jakiś wybitny) a bt? Ja stuningowałem moje audio w samochodzie kupująć takie coś z 2 lata temu i nie wyobrażam sobie zabawy teraz w podpinanie kabla xD https://www.blitzwolf.com/Bluetooth-V4.1-Car-Receiver-p-95.html

wpinasz to w wejście aux i masz od teraz bt w radiu. Jakość dziwięku jak na moje ucho bez różnicy czy z tym czy na przewodzie. Z kablem i bt słychać dominujący klekot diesla xD

(minus taki, że to ustrojstwo ma swoją baterię, którą czasem trzeba naładować, ale dość długo trzyma na baterii więć luzik)

Miałem coś takiego taniego ale denerwowało mnie właśnie to że trzeba to ładować. Domyślam się że ten firmowy ma lepszą baterie i lepszą jakość bo ja miałem taki odbiornik bt za 10zl.

Radio w aucie mam nieoryginalne ale głośniki fabryczne. Za to brat w aucie ma dość mocny sprzęt i u niego bardzo mocno trzeszczy, słuchać się nie da. U mnie to lekko słuchać. Nie wiem czy to zależy od napięcia bo tak jak pisałem na słuchawkach bądź głośnikach komputerowych coś takiego nie występuje.

Kupowałem telefon na Amazonie więc zawsze mogę zwrócić tylko zastanawiam się czy to może nie jest problem z oprogramowaniem. A juz zabezpieczyłem ekran folia więc szkoda mi trochę teraz odsyłać i czekać na nową sztukę.

Opublikowano
Dnia 19.06.2019 o 10:06, Omlet napisał:

Dzięki za chęć pomocy ale wystarczy przeczytać że używam słowa ''przejsciówki" czyli myślę że każdy bez problemu domyśla się że chodzi o USB typu C na 3.5mm. Napisałem również że kable i przejściówkę zmieniałem więc przejściówka jest dobra.  

Na najwyższej głośności jest to mniej słyszalne niż na najniższej ale ciągle występuje.

Przejściówek, aby podłączyć się do samochodowego radia może być wiele ;)
W przypadku problemów "domyślanie się" to nie najlepszy doradca.

Na forum elektroda.pl jest Mnóstwo takich problemów... i sugestii rozwiązań... wszystko zależy jeszcze od radia i głośników w samochodzie.