Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dłuższego czasu szukam rozwiązania problemu, lecz nic nie mogę znaleźć w tym temacie. 

Mianowicie, chodzi o bardzo niska jakość rozmów z użyciem zestawów głośnomówiących, słuchawek bluetooth. 

Z problemem męczę się praktycznie od czasu przesiadki na RN4 (Wersja Snap, 4/64, B20, kupiona w Play, aktualnie z MIUI Global V10.2.3.0.NCFMIXM). 

Dźwięk w trakcie rozmowy przez Bluetooth jest fatalnej jakości, słychać trzaski, charczenie, ciężko zrozumieć rozmówcę, problem objawia się na każdym zestawie jaki testuje, inne telefony nie mają z tym problemów. Problemem na pewno nie jest nic w ustawieniach - świeżo po resecie jest to samo, u różnych operatorów. Winny zapewne jest jakiś bug w systemie. 

Czy istnieje jakąkolwiek możliwość poprawy tego, czy ktoś może już miał z tym problem i da się coś zrobić poza używaniem słuchawek na kablu lub zmiana telefonu? To samo występowało kiedyś w MI6, ale po aktualizacji zostało poprawione i działa jak trzeba. 

Opublikowano

Chyba tylko zmiana romu pomoże na jakąś inną wersję. Używałem z kilkoma słuchawkami Bluetooth (Jabra i Plantronics), głośnikiem Mifa A10, a teraz z słuchawkami Bluedio F2 i dźwięk jest poprawny. Tyle, że ja siedzę na starym xiaomi.eu 7.11.16, bo mi najbardziej pasuje, wszystko działa od momentu wgrania i tak już półtora roku nie ruszam.