patryk00999 Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 Mam pewien problem od nowości. Zauważyłem, że gdy ładuję telefon trochę dłużej, np. od 30-40% do pełna, to po jakimś czasie, na przykład przy naładowaniu baterii do 70-80% ładowanie zaczyna nagminnie przerywać. Ładowarka wtedy jest bardzo gorąca, gdy się ją chwilę przytrzyma to aż parzy. I od tego momentu sytuacja powtarza się co chwilę, muszę odłączyć telefon od ładowania, poczekać aż ładowarka ostygnie i dopiero wtedy mogę normalnie kontynuować ładowanie. Przy krótszych ładowaniach od 60-70% nic takiego się nie dzieje, być może ładowarka nie zdąży się tak nagrzać. Oczywiście korzystam z oryginalnych akcesoriów dołączonych do telefonu. Ciężko stwierdzić w czym problem, bo nie próbowałem z inną ładowarką czy kablem. Jednak domyślam się, że to wina ładowarki. Miał ktoś może podobny problem? Telefon zakupiony na mi-home.
stereo0 Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 Spróbuj z inną ładowarką lub kablem. Ewentualnie w innym kontakcie. Sprawdz czy przewód w telefonie i w ładowarce jak i sama ladowarka są wpięte ile się da w siebie. Wygląda mi to naproblem z ładowarką jeśli pozostałe rzeczy masz zrobione tak jak napisałem. Telefon nie jest gorący? Np. w ampere jak masz temperaturę baterii podczas ładowania do 40 stopni to jest wszystko z telefonem okej. Może jakaś uszkodzona ładowarka i jeśli się grzeje to szybko zgłaszaj to do mihome i przestan z niej korzystać bo może uszkodzić telefon oraz co gorsza wywołać pożar
Rekomendowane odpowiedzi