Skocz do zawartości
  • 0

Wyjątki w Panelu Sterowania

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Mam problem, nie potrafię dodać aplikacji do wyjątków w Panelu Sterowania np. żeby "sprzątacz" jej nie czyścił. Kiedy wchodzę w zakładkę "wyjątki" nie ma tam żadnej opcji żeby dodać jakąkolwiek aplikację. Jest to dla mnie problem, ponieważ często z śmieciami kasowane są też zapisy z kilku gier. Proszę o pomoc

Panel Sterowania>Ustawienia(Prawy Górny Róg)>Wyjątki

LUB

Panel Sterowania>Ustawienia>Czyszczenie>Wyjątki

Telefon:

Xiaomi Mi 8 

Adroid: 9 PKQ.1.180729.001

MiUi: 10.2.3.0 (PEAMIXM)

Dziękuję i pozdrawiam,

Marcin

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Siema.

Nie zrobisz tego w ten sposób, tam jest tylko lista wyjątków, które już dodałeś i możesz je tu usunąć.

Żeby dodać aplikacje do wyjątków:

Panel sterowania - czyszczenie. Pokazuje się lista aplikacji, które mają zostać wyczyszczone. Niektóre z tych aplikacji mają taką małą strzałkę w dół - czyli rozwinięcie podfolderu, co dokładnie będzie wyczyszczone. Klikasz na to i masz tam opcję "dodaj do wyjątków".

Na przykładzie: panel sterowania-czyszczenie-galeria-previews-dodaj do wyjątków.

Niestety nie wszystkie aplikacje da się dodać do wyjątków, przynajmniej ja tego nie potrafię. Wtedy zostaje manualne odhaczanie każdej z nich (np. w sekcji pamięć na samym dole), ale takie odhaczanie powinno zostać zapamiętane przez aplikację i przy ponownym czyszczeniu ptaszek powinien być już odznaczony.

Pozdro.