Skocz do zawartości

Problem z aktualizacją / TWRP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z góry uprzedzę że nie jestem zaawansowanym użytkownikiem :D

A więc w piątek 12 kwietnia pobrałem aktualizacje MIUI 9.4.11 i poszedłem spać, wieczorem po przebudzeniu pokazała się ta sama aktualizacja więc pobrałem ale nie zainstalowałem ponieważ telefon w TWRP chciał hasło do deszyfracji danych którego nigdzie nigdy nie ustawiałem. Olałem to i czekałem na kolejną. W weekend pojawiła się MIUI 9.4.18 więc przystąpiłem do pobrania i zaktualizowania. Niestety komunikat w TWRP nadal się pojawia. TWRP w wersji  3.2.3-0. Szukałem rozwiązania w googlach, zmieniałem hasło z wzoru do liter na ekranie blokady, usunąłem wszystkie hasła ekranu blokady, wypisywałem domyślne hasła a nawet przepisywałem liczby odpowiadające danej kropce, lecz nadal zostałem w kropce. To oznacza że będę musiał zrobić reset telefonu? Może jest jeszcze jakaś droga? Telefon jest bez roota. Pamięć przez OTG też przestało czytać :/

Opublikowano

Musisz zainstalować jakieś TWRP obsługujące Androida Pie (któreś z tych - nr 1nr 2nr 3). Potrzebny będzie także obraz z załącznika (można bez niego, ale wtedy potrzebne jest kilka kroków więcej).

Konieczna jest instalacja przez fastboot - jeśli nie masz Minimal ADB and Fastboot na kompie, to je zainstaluj i po instalacji uruchom - pojawi się wiersz poleceń.

Telefon uruchom w trybie fastboot (vol- i power) i podepnij do komputera. Plik TWRP który pobierzesz oraz obraz z załącznika przenieś do katalogu Minimala ADB and Fastboot (jest najczęściej w C:\Pliki programów (x86)). W wierszu poleceń wpisz:

fastboot devices

by sprawdzić czy go wykryje (ciąg liter i znaków - obok napis fastboot)

Jak wykrywa to:

fastboot flash antirbpass dummy.img
fastboot flash recovery nazwa_twrp_ktore_pobrales.img
fastboot boot nazwa_twrp_ktore_pobrales.img

I masz już działające TWRP. Przez nie instalujesz aktualizację i uruchamiasz system.

dummy.img

• Thanks 1
Opublikowano

Dziękuje wszystko działa :) Choć lekko się zdezorientowałem jak najpierw zainstalowałem OrangeFoxa a potem odpalił mi się RedWolf ale przypomniały mi się patchnotsy :D

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...