mgcompany Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Cześć! Jest taki problem, po blisko dwóch latach dzisiaj zaczął mi świrować dotyk. Objaw jest taki, że w okolicach środka ekranu dotyk zaczyna przeskakiwać i czasem telefon sam robi co chce przez kilka sekund np. na dialerze wciska przyciski 1-2-3 w różnej kolejności. Co ciekawe chwilami jest dobrze i wszystko działa normalnie. Włączyłem diagnostykę i test ekranu, nie jest jednoznaczny, bo zalicza, choć mazałem paluchem po ekranie, to różnie jest z tą usterką, chwilę jest, chwilę nie ma. Ekran nie ma uszkodzeń, jedynie parę drobnych rysek na szkle, poza tym cały telefon jest w dobrym stanie, od początku był z szkłem hartowanym, a potem to już cały czas w pokrowcu pionowym, więc ekran zawsze zakryty. Na wysokości przycisku power ekran ma trochę odbarwienia czy prześwietlenia, ale w jego okolicy nie ma problemów z dotykiem. Jak myślicie, usterka dotyku czy może oprogramowanie? Nie chce mi się zmieniać smartphona, myślałem o ewentualnej przesiadce na Note 7, ale ochłonąłem, bo czwórka wciąż daje radę i jest w dobrym stanie. ====================== Sprawdziłem w recovery TWRP i też świruje. Położyłem na płaskiej ławie i okazało się, że jest lekko skrzywiony z prawej strony, więc usterka jest fizyczna. Co ciekawe, nie jest to mocne wygięcie, może z 1 mm, prawie nie widoczne, ale wezmę linijkę i widać wygięcie. Warto zmieniać ekran na inny? Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez mgcompany
Rekomendowane odpowiedzi