tomekatomek Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Telefon z Miui Polska męczył mnie o to żebym go zaktualizował, nigdy tego nie robię ale tak mnie męczył, że klinkąłem pobierz i zainstaluj. Zainstalowało się Miui od Xiaomi i telefon jest nie do uzytkowania, ciagle jakies pytania, ciagle google play sie wysypuje, fejsbuk mesendzer nie ma okienek i nie moge nic napisac na telefonie bo nie dziala klawiatura w zadnej aplikacji. Jak moge najszybciej wrocic do starego systemu? Blagam o pomoc. Pozdrawiam
m4ci3k_sz Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Jak masz updater w tym Romie to pobierz najnowsze miui dla twojego telefonu, wrzuć na fona i zaflashuj
tomekatomek Posted December 9, 2014 Author Posted December 9, 2014 Updater pokazuje, ze to jest najnowsze, to ktore dzisiaj zainstalowalem.
Acid Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 To jeszcze oświeć nas tą jakże wielką tajemnicą i napisz jaki masz telefon... Jeśli masz Qualcomma przeczytaj to: http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ I wg. tego zainstaluj rom MIUIPolska.
tomekatomek Posted December 9, 2014 Author Posted December 9, 2014 (edited) Redmi LTE, sorry za blad wczesniej Edited December 9, 2014 by tomekatomek
m4ci3k_sz Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 pobierz rom z miuipolska i w aplikacji aktualizuj z sd
tomekatomek Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Zainstalowałem nowe Miui Polska ze strony i jestem w d*pie dopiero... Pokazuje sie ekran blokady i znowu ekran ladowania i tak w kolko. Nie moge nic zrobic, jestem bez telefonu. Jezu na co mi to xiaomi bylo.
minemaniak1 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Człowieku, nie panikuj. Coś skopałeś i musisz naprawić. Sflashuj rom, to na pewno rozwiąże wszystkie problemy.
tomekatomek Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Co to znaczy sflashuj rom? Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją ze strony. Krok po kroku.
m4ci3k_sz Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Co to znaczy sflashuj rom? Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją ze strony. Krok po kroku. Musisz wykorzystać MiFlash, jest na miuipolska poradnik jak używać z linkami do romów
tomekatomek Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Czyli wszystko strace? O dzizas...
Numb Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Jak się kombinuje zamiast spytać lub skorzystać poprawnie z instrukcji to się traci... To nie jest wina Xiaomi tylko nieumiejętnego posługiwania się nim przez użytkownika.
tomekatomek Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Szanowny użytkowniku Numb, nie zrobiłe nic ponad (1) zaakceptowanie instalacji aktualizacji, którą chciał system oraz (2) wgranie Miui Polska zgodnie z instrukcją ze strony. Więc proszę mnie nie posądzać o kombinowanie, bo nie miało miejsca. Jedyne co stanowi na moją niekorzyść, to, że nie jestem geekiem i myslałem, że Xiaomi jest dla każdego, ja widać zupełnie nie.
Numb Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Właśnie, zaakceptowałeś instalację aktualizacji. Jeżeli kupowałeś poza IBG, to mogłeś mieć modyfikowany ROM, który po aktualizacji crashuje. Xiaomi jest dla każdego, jedynie zdarzy się z 1 użytkownik na kilka setek, który nie umie czegoś zrobić albo zrobi źle, w takim przypadku pomagamy jeśli ktoś wykazuje choć odrobinę chęci. Spróbuj wejść do recovery, uruchamiając telefon z przyciśniętym klawiszem Vol+. Powinieneś trafić do MiRecovery, które ma języki chińskie i angielski. Przez angielski znajdź wipe all data, powinieneś mieć telefon czysty jak z fabryki, ale z w pełni działającym MIUI Polska...
boober Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Czyli wszystko strace? O dzizas... No ale co takiego stracisz? kontakty? Maile? Appki? Wszystko pobierasz w playstore. Bez przesady konfiguracja telefonu po wipie to jest 30 minut. Gdzie kupiłes telefon? Bawią mnie użytkownicy, którzy maja pretensje do producenta że aktualizacja popsuła im telefon. Zawsze w takich wypadkach okazyje się, że telefon albo nie był kupiony z oficjalnego źródła, albo coś zrobili źle. Zawsze jak wgrywasz nowy ROM, należy wykonać wipe. Gdzieś kiedyś widziałem analogię wgrywania nowego firmware do wizyty w toalecie. Wipe...
tomekatomek Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 (edited) Maile, zdjęcia, appki, smy, konfiguracja tokena i aplikacji bankowej, poukladac to wszystko tak jak znam, to nie jest dla mnie 30 minut. Telefon kupiłem od firmy Technos z Poznania. Dlaczego bawi Cie ktos, kto ma pretensje, ze aktualizacja zepsula? Skad mam podejrzewac, ze aktualizacja jaka chce mi wykonac software Miui Polska rozwali telefon? Windowsa tez nie aktualizujesz jak pyta o zgode? Jakos ludzie z szajsungami jak aktualizuja androida to nie ma takich klockow. Wybacz, ze nie jestem az tak podejrzliwy, zeby stosowac zasade ograniczonego zaufania wobec powszechnie polecanego w internecie oprogramowania. Edited December 11, 2014 by tomekatomek
Numb Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Nie software MIUI Polska - my nie mamy powiadomień o aktualizacji, więc musiałeś mieć inny ROM. Ludzie z szajsungami jak aktualizują to nie mają telefonów od pośredników, wielokrotnie modyfikowanych, tylko nieruszany wprost z pudełka.
tomekatomek Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 To już nic nie kumam, wyglądało i działało jak miuipolska, wszystkie ekrany, pełna lokalizacje, wszystkie FAQ z waszej strony się zgadzały i działały.
boober Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Maile, zdjęcia, appki, smy, konfiguracja tokena i aplikacji bankowej, poukladac to wszystko tak jak znam, to nie jest dla mnie 30 minut. Telefon kupiłem od firmy Technos z Poznania. Dlaczego bawi Cie ktos, kto ma pretensje, ze aktualizacja zepsula? Skad mam podejrzewac, ze aktualizacja jaka chce mi wykonac software Miui Polska rozwali telefon? Windowsa tez nie aktualizujesz jak pyta o zgode? Jakos ludzie z szajsungami jak aktualizuja androida to nie ma takich klockow. Wybacz, ze nie jestem az tak podejrzliwy, zeby stosowac zasade ograniczonego zaufania wobec powszechnie polecanego w internecie oprogramowania. Maile, zdjęcia, appki, smy - to powinno być automatycznie zsynchronizowane z kontem google oraz Xiaomi, jeśli się logowałeś i miałeś włączoną synchronizację. Poza tym, zawsze przed jakąkolwiek aktualizacją, choćby nawet samsunga, sprawdzam czy moge na wypadek gdyby coś nie poszło - odzyskać dane w prosty sposób. Zawsze. Poza tym, kupujesz telefon chiński, który w Polsce jest niedostępny, od prywatnego importera, pierwsze co robisz to aktualizujesz? Robisz coś, niestety bezmyślnie, a potem utyskujesz na MIUI Polska. Nie ten adres. Pytaj importera co miałeś wgrane i czemu tak się stało. My staramy się pomóc. Otrzymałeś radę jak pozbyć się problemu. Nie masz kopii danych - no niestety ale to już jest twoje niedopatrzenie, nie Xiaomi,ani tym bardziej MIUI Polska.
minemaniak1 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 To, że był j.polski nie oznacza romu miui polska, mógł być z xiaomi.eu albo jeszcze jakiś inny dziwny, tylko ze skopiowanym tłumaczeniem.
tosshi2 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Chinskie wersje maja nawet j. Polski. Rom z Xiaomi.eu to jest prawie to samo co z Miui Polska.
Acid Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 To, że jest napis MIUIPolska w Ustawieniach to tylko PNG. Nie ma w systemie oznaczenia czy został wykonany jako MIUIPolska z tej strony czy przez kogoś innego (czy przez xiaomi.eu). Z v5 nic nie zrobię już ale teoretycznie v6 mogę lekko zmienić by tylko MIUIPolska rom miał grafiki z napisami. Wersja multi byłaby bez tego. Tak gdybam ale zapiszę sobie by to przy okazji wprowadzić.
tomekatomek Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Imporeter twierdzi, że wgrał MiuiPolska V6. Poza tym, kupujesz telefon chiński, który w Polsce jest niedostępny, od prywatnego importera, pierwsze co robisz to aktualizujesz? Robisz coś, niestety bezmyślnie, a potem utyskujesz na MIUI Polska. Nie, nie pierwsze, najpierw telefon działał dobrze. Ale owszem postąpiłem bezmyślnie nie mając odpowiedniej wiedzy informatyczno-telefonicznej kupując telefon z tego typu systemem. Miałem sporo chińczyków z Androidem, miałem w ogóle sporo chińczyków bo mieszkałem tam 2 lata, ale akcje typu ROM, różne wersja, cuda wianki mnie przerosły, za cienki jestem w uszach na telefon przy którym trzeba tak kombinować. Mój błąd i nie ukrywam tego. Nie utyskuję na nikogo i jeżeli twórcy MiuiPolska tak uważają to ich przepraszam. Jak pisałem wyżej importer się zapiera, że wgrał MiuiPolska, wszystko wyglądało i działało jak w Waszych FAQ ale widocznie mnie oszukano i to było coś innego, nie wiem po co ktoś miałby tak kombinować żeby podszywać się pod MiuiPolska, skoro można pobrać system za darmo ale to w końcu Polska. Pozdrawiam, będę walczył.
boober Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Imporeter twierdzi, że wgrał MiuiPolska V6. Nie, nie pierwsze, najpierw telefon działał dobrze. Ale owszem postąpiłem bezmyślnie nie mając odpowiedniej wiedzy informatyczno-telefonicznej kupując telefon z tego typu systemem. Miałem sporo chińczyków z Androidem, miałem w ogóle sporo chińczyków bo mieszkałem tam 2 lata, ale akcje typu ROM, różne wersja, cuda wianki mnie przerosły, za cienki jestem w uszach na telefon przy którym trzeba tak kombinować. Mój błąd i nie ukrywam tego. Nie utyskuję na nikogo i jeżeli twórcy MiuiPolska tak uważają to ich przepraszam. Jak pisałem wyżej importer się zapiera, że wgrał MiuiPolska, wszystko wyglądało i działało jak w Waszych FAQ ale widocznie mnie oszukano i to było coś innego, nie wiem po co ktoś miałby tak kombinować żeby podszywać się pod MiuiPolska, skoro można pobrać system za darmo ale to w końcu Polska. Pozdrawiam, będę walczył. Może trochę za ostro powiedziałem. Niemniej jednak myślę że spokojnie wszystko uda Ci się wgrać jak należy. W przyszłości aktualizacje na pewno nie będą tak bolesne... Powodzenia.
Recommended Posts