Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie. Nie wykrywa oczyszczacza. Mam telefon Xiaomi z alikacją MiHome. Sprawdzałem na ustawieniach europejskich i chin kontynentalnych. Ani ręcznie ani przez automatyczne wykrywanie nie widzi urządzenia. Resetowanie oczyszczacza nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł? Połączenie WiFi, od oczyszczacza, telefon widzi. Po połączeniu telefonu bezpośrednio z WiFi urządzenia nic nowego się nie dzieje.

Badziewie

Posted

U mnie od paru miesięcy też się nie da połączyć z oczyszczaczem. Ale olałem to. Działa sobie i bez tego

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
Posted

Dzień dobry,

zakupiłem parę dni temu odkurzacz Xiaomi MiJia Mi Robot Vacuum. Pobrałem aplikację używając kodu QR dołączonego do instrukcji w zestawie odkurzacza. Aplikację mam zatem aktualną i od prawidłowego producenta. Po założeniu konta w aplikacji nadszedł czas na połączenie odkurzacza oraz aplikacji. Wygląda to tak, że będąc podłączony do mojego WIFI (play LTE 2,4 gh) aplikacja każe nacisnąć 2 przyciski na odkurzaczu aby zresetować wifi, dioda mruga i wszystko wygląda ok. Przechodzę do kolejnego kroku i aplikacja każe wejść do ustawień sieci w telefonie i wybrać nowo utworzoną sieć (bodajże xiaomi-vacuum-jakieścyfry888), po wybraniu sieci i powróceniu do zminimalizowanej aplikacji xiaomi rozpoczyna się proces łączenia. Sieć xiaomi-vacuum, do której jestem podłączony po paru sekundach znika, natomiast łączenie trwa nadal. Po "ukończeniu" łączenia, gdy kółeczko wypełni się do 100% nie wyskakuje żaden komunikat, natomiast zostaję cofnięty do kroku pierwszego, gdzie aplikacja każe zaakceptować mi warunki i ewentualnie zresetować sygnał wifi odkurzacza..

Powtarzałem tę czynność około 20 razy. Dodam, że po którejś udało mi się połączyć, chociaż nie zmieniałem metody, ale niestety nie z moją siecią, a z siecią mojej dziewczyny ORANGE LTE. Niestety jej router nie jest dla mnie dostępny, ponieważ używa go na codzień a odkurzacz nie może być podłączony do obu sieci naraz. Czy ktoś zna sposób w jaki mogę bez problemu sparować odkurzacz z aplikacją używając mojej sieci? 

Będę wdzięczny za każdą pomoc. 
Pozdrawiam serdecznie