Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jakiś czas loguje się na chmurę przez kompa i pokazuje mi się komunikat że mogę dostać 1Gb za free, akceptuję i dodaje mi 1gb. Już kilka razy tak mi dodało. W tej chwili mam już 11gb. Oryginalnie jest 5Gb. Próbujcie sami a przekonacie się. Niby mało ale jak za darmo to zawsze się przyda :)

Opublikowano (edytowane)

Nie trzeba przez kompa, ja wchodzę na chmurę w telefonie (konto Xiaomi-Cmura-Wykorzystanie konta-Uzyskaj więcej miejsca na dysku) i też można zwiększyć - chyba 1GB jest w promocji raz na miesiąc.

Ja mam już 14 Gb a wykorzystane 500 Mb  :shock:

i976SxRJI7t0y.jpg

Edytowane przez keiw
Opublikowano

ja bym nic nie trzymał na chinskich serwerach :P

Faktycznie lepiej na Amerykańskich np Apple. Choć też nie zawsze. Jak jesteś gwiazdą czy aktorem może być kiepsko...

Wysłane z MI4

Opublikowano

Faktycznie lepiej na Amerykańskich np Apple. Choć też nie zawsze. Jak jesteś gwiazdą czy aktorem może być kiepsko...

Wysłane z MI4

wiem, wiem - znam sytuację :) ja tylko preferuję tryb lokalny i minimum synchronizacji :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lekki, ale bardzo lekki offtopic - Jeżeli nie przeszkadzają Wam transfery (wiadomo firewall ścina) to polecam konto na chińskich klonach Dropboxa - od dużych firm a nie tanie kopie. Na dzień dobry dostajemy 5TB, a jeżeli zalogujemy się z różnych aplikacji (wystarczy się raz zalogować, nie trzeba używać), np z apki na maca, windowsa, androida i ios, to w sumie możemy mieć 38TB w chmurze. Za darmo. 38 TERA.

Zgaduję że transfery do polski byłby rzędu kilkuset kb max, może 200? Sam z siebie mam tam rzeczy na których niespecjalnie mi zależy a nie chce mi się szukać jak zatoka czy inne strony padają :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A nie czasem to dysk Kuaipan? Bo ja tam mam ponad 1TB bo raz przez jakiś link sobie powiększyłem.

Natomiast chmura Xiaomi jest 20GB powiększana co miesiąc o 1GB jak klikniesz w aplikacji.

Wysłane z MI4

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jak wejdę w Upgrade to mam 1GB na miesiąc. Ciekawe od czego to zależy? Niedawno sobie powiększyłem o ten 1GB i może przy następnym powiększeniu będzie już 5GB.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...