rock'n'rolla Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Mam następujący problem - AdAway ciągle krzyczy, że nie ma wystarczającej ilości miejsca po pobraniu wszystkich plików ze wszystkich źródeł hostów. Problem wystąpił po tym jak przywróciłem domyślny plik hosts a potem chciałem z powrotem zablokować reklamy. W Magisk mam włączone systemless hosts.
ZduneX25 Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Pobierz jakiś terminal emulator, wpisz df i pokaż wynik.
rock'n'rolla Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 Pomogła jedynie ostateczność czyli wyczyszczenie danych aplikacji, co oznacza ponowne wpisywanie hostów i białej listy
rock'n'rolla Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 @ZduneX25 i @dzidexx A jednak nie pomogło do końca. Przy standardowych źródłach ładowało bez błędów ale jak dodałem więcej źródeł to błąd się pojawił. Wyłączyłem systemless hosts ale to powoduje błąd, który miałem na początku:
rock'n'rolla Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 W TWRP to mam pusty katalog system uruchamiam z powrotem telefon, wchodzę w etc i widzę, że plik hosts ma rw, rw, rw ale AdAway dalej nie działa. Kombinuję dalej...
rock'n'rolla Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 @dzidexx Dziękuję za pomoc! Wyłączyłem systemless hosts, w TWRP zamontowałem katalog system, zmieniłem uprawnienia na 0666 i zadziałało
ZduneX25 Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi