fake4r Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 (edited) Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum i telefonu Xiami Note LTE. Zainstalowałem ostatnie najnowsze stabilne miui v5. Mam 2 pytania: Jak włączyć powiadomienie led o otrzymanym emailu ? Korzystam z aplikacji my mail gdyż gmail sprawiał problemy. Połaczenia czy smsy są sygnalizowane. I drugie pytanie czy można ustawić jakoś wyciszanie przychodzącego połączenia gdy obrócimy telefon ekranem do dołu ? Właczyłem to w gravity boxie ale nie działa. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Edited December 3, 2014 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 A czemu znowu ten gravitibox? Przciez to jest od dawna w MIUI. Poszukaj w telefon > ustawienia > opcje połączeń albo połączenia przychodzące. Będzie funkcja Odwróć by wyciszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 (edited) Co do Led to wejdz w ustawienia dioda led i dla powiadomien ustaw ale nie gwarantuje czy bedzie chodzic. Co do wyciszeniac przychodzacego polaczenia to wlaczasz aplikacje telefon-lewy przycisk i wybierasz ustawienia-opcje polaczen-palaczenia przychodzace. Tak z ciekawosci zapytam czemu nie uzywasz miui 6, bo na redmi note lte jest? Edited December 3, 2014 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 3, 2014 Author Share Posted December 3, 2014 Dzięki za podpowiedzi, faktycznie jest ta opcja w miui o wyciszaniu połączenia, w sumie to nie dotarłem jeszcze do tych ustawień. Niestety w poprzednich telefonach nie miałem miui i korzystałem z gravity boxa Teraz już wszystko jasne. Co do LED to właśnie jest ustawione ale nie powiadamia diodą, dźwięk jest ale światełka brak. Może ktoś ma jakiś pomysł jeszcze ? Co do miui 6 to w zasadzie nie wiem czemu nie instalowałem, chciałem stabilny rom tak żeby nie było irytujących bugów, bo też nie chce mi się co chwilę instalować nowsze wersje. To może podpowiesz w takim razie co mi da 6 ? Dlaczego warto się na nią przesiąść z 5 ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 4, 2014 Author Share Posted December 4, 2014 Mam jeszcze jedno pytanie - jak zainstalować aptoide ? Telefon bloku apkę i wyświetla ingfo że to jest wirus.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts