ErgE Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 telefon Redmi Note 4x (mido) wersja MIUI 9.3 by xiaomi.eu (8.2.1 (rozwojowa) Witam, ja co jakiś czas chcę odświeżyć swojego siaomi-nga ;-). Po kliknięciu w AKTUALIZACJE w telefonie wyświetla, że jest aktualna (a nie jest). Proszę o informację jak obecnie przeprowadzić aktualizację do najnowszej stabilnej wersji (w tym przypadku chyba MIUI 9 (9.5), albo od razu na MIUI 10 (10.0) - proszę o radę. Czy robić to z pozycji TWRP jak zawsze (plik zip itd.?) czy robić jakieś WIPE? ewentulanie proszę o przypomnienie jak to zrobić? Czy przy WIPE stracę dane i ustawienia? Proszę o pomoc, nadmienię, że jestem użytkownikiem MIUI i propagatorem MIUI Polska już chyba od 8 lat, pierwsze miui instalowałem na HTC-Z ;-) - ale nie jestem obecnie na bieżąco ;-(
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Wszystko robisz tak jak zawsze, pobierasz miuipolska i wgrywasz przez TWRP bez wipe. Jeśli będą jakieś problemy to wipe dalvik i cache. 1
ErgE Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Opublikowano 3 Lutego 2019 a co do wersji? lepiej MIUI 9, czy 10?
slawek.n Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) To tak jak byś pytał czy win 7 czy 10....co jest bezpieczne to biorę. Nigdy nie miałem parcia na rozwojowe. Co stabilne to ok. Bez obrazy. Wszystko śmiga .... Edytowane 3 Lutego 2019 przez slawek.n 1
Nezumi Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi