bigtom5000 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam Używam najnowszego romu i Magisk v18, ale dzieje się tak zawsze po aktualizacji/wgrywaniu "na czysto". Po wrzuceniu przez TWRP Magiska aplikacje pytają o root i go dostają (ad away, root explorer). Ale tak na prawdę root nie działa. Po wcześniejszej aktualizacji udało mi się uzyskać root, ale nie jestem w stanie stwierdzić co tak naprawdę pomogło. Może ktoś podpowie? Dziękuję Tomek Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka
bigtom5000 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2019 Uruchom Magisk Manager i sprawdź co jest grane.No wszystko ok. Ogólnie root i twrp ogarniam od lat Ale tu poległem. Odinstalowałem, clear dalvik, zainstalowałem. Nic. TWRP mam z Xiaomi Italia, bo ten z Miuipolska nie wstawał... Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka
bigtom5000 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2019 Jedyne co możesz zrobić, to wgrać ponownie Magisk.zip i ewent. moduł Magisk - busybox.Reinstall, busybox, starsza wersja 17.1 - nic nie pomaga Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka
xawm Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Mam to samo. Wrzucam magisk przez twrp, niby wszystko ok, przyznaje aplikacji uprawnienia, a tak naprawdę root nie działa. Zaczęło się chyba w listopadzie. Po nie których aktualizacjach nie miałem root. Do tej pory radziłem sobie tak, że instalowałem do skutku i po kilku instalacjach w końcu root się pojawiał. Tym razem nic nie pomaga ... instalowałem kilkadziesiąt razy z nowy twrp, starym twrp, v17.1, v17.2, v18, różne konfiguracje resetów, wipe itd. Root jak nie ma tak nie było ... 1
bigtom5000 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2019 Sprawdź w ustawieniach Miui/panel sterowania, bezpieczeństwo...itd/ czy coś ci root'a nie wyłącza. Jako jedyny zgłaszasz problem.Tak mam ustawione:Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka
xawm Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Ustawienia bezpieczeństwo mam dokładnie tak samo. Na mi6 żony nie mam żadnych problemów: root działa zawsze. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez xawm
bigtom5000 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2019 HmmmJa ogólnie root potrzebuję do ad away. I z poziomu root explorera też lipa. Zrobiłem przed momentem tak:TWRP - > advanced wipe - > art/dalvik oraz cache.W file manager w TWRP zmieniłem ustawienia pliku host na 0666. Po restarcie wchodzę w root explorer, ale plik nadal read only. Ale tym razem change permission zadziałało No i ad away mógł podmienić plik.Jestem happy Nic nie ruszam. Do następnego update miui Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka
xawm Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zadziałało ! Wielkie dzięki ! Chyba zmiana ustawień pliku host w file manager w twrp jest kluczowa. Adaway skopiował plik host i w końcu blokuje reklamy tak jak chcę. Plik z blokowaniem reklam z forum niestety nie usuwa wszystkich.
lockerek Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi