Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Używam najnowszego romu i Magisk v18, ale dzieje się tak zawsze po aktualizacji/wgrywaniu "na czysto". Po wrzuceniu przez TWRP Magiska aplikacje pytają o root i go dostają (ad away, root explorer). Ale tak na prawdę root nie działa. Po wcześniejszej aktualizacji udało mi się uzyskać root, ale nie jestem w stanie stwierdzić co tak naprawdę pomogło. Może ktoś podpowie?

Dziękuję

Tomek

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Uruchom Magisk Manager i sprawdź co jest grane.

No wszystko ok. Ogólnie root i twrp ogarniam od lat Ale tu poległem. Odinstalowałem, clear dalvik, zainstalowałem. Nic. TWRP mam z Xiaomi Italia, bo ten z Miuipolska nie wstawał...

28eecb90d6356e5bb6757e83d33d64bc.jpg

aa5482620526e88687f4e48cdfdd44ec.jpg

Opublikowano
Jedyne co możesz zrobić, to wgrać ponownie Magisk.zip i ewent. moduł Magisk - busybox.
Reinstall, busybox, starsza wersja 17.1 - nic nie pomaga

Opublikowano

Mam to samo.

Wrzucam magisk przez twrp, niby wszystko ok, przyznaje aplikacji uprawnienia, a tak naprawdę root nie działa. 

Zaczęło się chyba w listopadzie. Po nie których aktualizacjach nie miałem root.

Do tej pory radziłem sobie tak, że instalowałem do skutku i po kilku instalacjach w końcu root się pojawiał. 

Tym razem nic nie pomaga ... instalowałem kilkadziesiąt razy z nowy twrp, starym twrp, v17.1, v17.2, v18, różne konfiguracje resetów, wipe itd. Root jak nie ma tak nie było ...

• Like 1
Opublikowano
Sprawdź w ustawieniach Miui/panel sterowania, bezpieczeństwo...itd/ czy coś ci root'a nie wyłącza.
Jako jedyny zgłaszasz problem.
Tak mam ustawione:2232141e775cf12d8f9e943d8d864751.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ustawienia bezpieczeństwo mam dokładnie tak samo. 

Na mi6 żony nie mam żadnych problemów: root działa zawsze. 

Edytowane przez xawm
Opublikowano

Hmmm

Ja ogólnie root potrzebuję do ad away. I z poziomu root explorera też lipa. Zrobiłem przed momentem tak:
TWRP - > advanced wipe - > art/dalvik oraz cache.

W file manager w TWRP zmieniłem ustawienia pliku host na 0666. Po restarcie wchodzę w root explorer, ale plik nadal read only. Ale tym razem change permission zadziałało

No i ad away mógł podmienić plik.

Jestem happy Nic nie ruszam. Do następnego update miui

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

Zadziałało ! Wielkie dzięki !

Chyba zmiana ustawień pliku host w file manager w twrp jest kluczowa. 

Adaway skopiował plik host i w końcu blokuje reklamy tak jak chcę. Plik z blokowaniem reklam z forum niestety nie usuwa wszystkich.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...