Mirekk Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Pytanie o RAMy Mam od paru dni wersję 4gb, i genaralnie jest tego RAMu 3578 MB wg apk. AIDA64, czy też macie aż o tyle mniej, wiadomo że coś zawsze ale czy aż tyle ?? Poza tym, dostępnej pamięci RAM mam ok 800 MB jak zrobię czyszczenie wzrasta do ok 1400 - 1500 MB a co z resztą, co z ok. 2000MB po czyszczeniu pamięci coś ją jeszcze zajmuje ale aż tyle, czy to jest prawidłowe ???? przecież to niby czysty android... Zaznaczam że mam go kilka dni więc i aplikacji nie mam jeszcze za dużo... już sam nie wiem po co tu te 4gb jak i tak 2 zajęte przez niewiadomo co... syn ma Redmi 6 (z nakładką MIUI) z 3gb RAMu i dostępnej pamięci ma podobnie jak u mnie ??? Jak macie u Was po zamknięciu pracujących aplikacji ???
d3tr0 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Systemowa pokazuje ogółem 3,7GB RAM. Wolne 1GB przy 36 apkach zainstalowanych, po restarcie 1.3GB.
Nezumi Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Wolny ram, to zmarnowany ram. On jest po to, aby go używać, a nie po to, aby leżał pusty. Jeżeli jakaś apka będzie potrzebować ramu, to system mu go zwolni, a dopóki nie potrzebuje, to po co zwalniać?
Rekomendowane odpowiedzi