korkodrilko Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Witam, od niedawna mam ten telefon Xiaomi Redmi 5 Plus i jest OK, mam z nim tylko jeden kłopot,. We wszystkich starych telefonach na androidzie (miałem ich już 3 czy 4) na dole była ikonka, która po tapnięciu pokazywała listę aplikacji, które można było sobie wyszukać po nazwie, a potem przytrzymując palcem dodać ikonkę aplikacji na ekran pulpitu. W tym nie ma czegoś takiego i nie wiem jak to zrobić. Znalazłem że można wyszukać po nazwie aplikację w wyszukiwarce Google, i jeśli jest zainstalowana to z tego poziomu ją uruchomić, ale nie można z tego poziomu jej przytrzymać i dodać ikonkę aplikacji na pulpit. Bardzo mnie to denerwuje - coś co od lat bardzo dobrze działa w Androidzie w innych telefonach tu zostało skasowane. Poproszę o wskazówki jak prosto można wyszukać zainstalowane aplikacje po nazwie i dodać ich ikonki na pulpit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltPL Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Miui ma to do siebie, że nie ma listy aplikacji wywoływanej przyciskiem menu. Wszystkie instalowane aplikacje mają na pulpicie skrót więc nie widzę sensu tworzyć kolejne. Jeśli bardzo ci brakuje listy aplikacji to zainstaluj sobie np. apex launcher i po problemieWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneuszi83 Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Np. ja mam Nova Launcher i bez problemu, launcher o bardzo dużych opcjach do spersanolizowania. Wysłane z mojego Redmi Note 5 Whyred przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Dnia 20.01.2019 o 17:06, GeraltPL napisał: Miui ma to do siebie, że nie ma listy aplikacji wywoływanej przyciskiem menu. Wszystkie instalowane aplikacje mają na pulpicie skrót więc nie widzę sensu tworzyć kolejne. Jeśli bardzo ci brakuje listy aplikacji to zainstaluj sobie np. apex launcher i po problemie Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Miui bez zewnętrznego launchera to tragedia, interface nieużywalny przynajmniej przez kogoś kto lubi porządek. Jak można nie sortować aplikacji według alfabetu tylko na chybil/trafił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltPL Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Wszystko to kwestia przyzwyczajenia i podejścia. W miui możesz ułożyć aplikacje jak chcesz. Możesz zacząć od tych, które używasz często i ułożyć je na początku, do tych używanych rzadko na końcu. Nie trzeba dzięki temu przewijać 5-6 lub więcej stron w szufladzie z aplikacjami.Dla mnie też było to nie do pomyślenia po przesiadce z innych telefonów, ale po chwili używania doszedłem do wniosku, że ma to sens. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltPL Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Szczerze mówiąc niech kopiują kogo chcą byle było to praktyczne w użyciu. Dla mnie ma to sens właśnie ze względu na praktyczność i filozofii jakiejś się w tym nie doszukuję. Czy ma dla innych? Niech każdy oceni wedle siebie i swoich potrzeb oraz dokona właściwego wyboru. Jeśli komuś nie podoba się stockowy miui zawsze może pobrać launcher z poco i mieć szufladę z aplikacjami lub dowolny inny.Jeśli się nie podoba ogólnie miui i reszta rzeczy z nim związana to kto rozsądny kupuję telefony xiaomi? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Miui jako nakładka jest super jedna z najlepszych. Natomiast domyślny launcher miui to tragedia a nie launcher. Po to ktoś wymyślał sortowanie według alfabetu żeby z tego korzystać. Natomiast w miui nie ma żadnego sortowania tylko ślepy los, dodam kilka aplikacji i już po sortowaniu według własnego uznania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts