marcinek84 Opublikowano 26 Listopada 2014 Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam. Przy próbie aktualizacji aplikacji osmand mapy i nawigacja wyskakuje błąd aktualizacji "-25". Aplikacja została usunięta i zainstalowana od nowa z pliku od programisty osmand, market na nowo aktualizowany. Czy są użytkownicy tej nawigacji którzy zrobili udana aktualizację do 1.9.3? Brat ma też mi2s i jest to samo. Nie da się też zainstalować z marketu bo wyskakuje ten sam błąd.
Ari93 Opublikowano 26 Listopada 2014 Opublikowano 26 Listopada 2014 Jaki masz system? Jeśli v5 na androidzie 4.1to być może twórca nieumyślne wykorzystał jakies biblioteki które obsługuje np android 4.2 i dlatego wyrzuca błąd przy instalacji. Poczekaj na następną aktualizacje
Eru Opublikowano 26 Listopada 2014 Opublikowano 26 Listopada 2014 Na MIUI v6 działa bez problemu na MI2S
marcinek84 Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Opublikowano 26 Listopada 2014 Mam v5 więc zostaje czekać na inną aktualizację lub przejść na v6. Dziękuję za odpowiedzi 1
marcinek84 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Opublikowano 30 Listopada 2014 Zrobiłem mała próbę. Pobrałem plik apk z osmand.net wesje 1.9.4 przy instalacji wyskakuje komuniat antywirusa tego systemowego Czy ktoś orientuje się co oznacza komunikat? Cytuję odpowiedz Osmand: "The issue you are experiencing is now a confirmed Xiaomi MIUI's integrated antivirus fault. To avoid error "-25/-26/-27", you need to freeze the "Guard Provider" process before updating OsmAnd. Then, once updated, you can re-enable the process. There are many ways and tools to freeze a process. We suggest you to google it yourself, although some of our users used 3C Toolbox, but we leave this to your preference. To freeze a process, follow these steps: 1) go to App Manager --> Apps tab --> filter by System Apps --> select the "Guard Provider" --> tap the Manage button (bottom right, four little squares) --> Freeze. To unfreeze, repeat the same procedure." Tylko że nie znalazłem takiej aplikacji jak Guard Provider, nawet tym 3C Toolbox.
Numb Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Panel sterowania -> Antywirus, ewentualnie com.securitycore.miui_t czy coś w tym stylu
marcinek84 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2014 W opcjach antywirusa nie można wyłączyć, zatrzymanie procesu nie pomaga. Bo i tak zaraz się włącza. Ten 3c toolbox też niby zatrzymuje a zaraz znów działa. I nie idzie dalej zaktualizowac.
wasabi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 U mnie była taka sama sytuacja. Na MIUI 6 jest ok. Natomiast jeśli potrzebna nam działająca wersja jakakolwiek, to na T-Droid jest 1.8x i instaluje się bez problemu.
Eowin Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam, miałem zainstalowaną mapę osmand w wersji z przed paru miesięcy wszystko działało. Odinstalowałem ją i już nie mogę jej zainstalować podobnie, parę godzin spędziłem nad rozwikłaniem tematu, lecz doszedlem do tych samych wniosków co marcinek84. Czy ktoś znalazł już może rozwiązanie problemu z antywirusem ? Używam tej mapy właściwie na co dzień i to dla mnie dosyć spora niedogodność. Z góry dziękuje za jakieś pomysły.
preston2009 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na v6 można zainstalować osmand+ ale antywirus pokazuje jako zagrożenie. Na v5 pozostaje poproszenie programisty o link do pliku osmand+ przy instalacji będzie komunikat antywirusa ale zainstaluje się. Jak próbowałem przetłumaczyć komunikat po chińsku dotyczy on płatności.
marcinek84 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Przeszedłem na v6 i mam tylko komunikat z antywirusa.
Eowin Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 preston2009, możesz rozwinąć temat? którego programisty? udać się do serwisu, czy pisać od osmand? marcinek84, tylko, że z tego co czytam do mojego redmi 1s v6 jeszcze niedostępne, a tak wogóle do jak mam miui wersje 43.0.0 (tak pokazuje w aktualizacjach, to jest to v5?)
marcinek84 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja dostałem linka od programisty jak napisałem przez market że mam problem z aplikacją. Ewentualnie szukać gdzieś apk jak masz wersję Free to są pliki na osmand.net jak szukałem przez Google po wersji
wasabi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Jak napisałem wcześniej, na sklepie z otwartymi apkami T-droid jest Ostatni który działa bez problemu i instaluje się na Miui 5. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez wasabi
Eowin Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Free wersja dostępna na stronie osmand po pobraniu pliku się instaluje, tak jak piszesz napisałem do programisty o link do osmand+, no to czekam. tutaj także są dostępne wersje "free" jakby ktoś potrzebował, http://download.osmand.net/releases/ chwilę to trwało, ale wkońcu po małej dyskusji przesłano mi plik z osmanda plik z programem i wszystko działa. Dziękuje wszystkim za pomoc. P.S. Bawił się ktoś poziomicami bo zakupiłem za 7 zł ten plugin pobrałem poziomice ale nic nie widzę, czasem pojawia się coś jakby poziomica ale zamiast liczb jest NR. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Eowin
Rekomendowane odpowiedzi