kacperin1 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Witam , jestem szczęśliwym posiadaczem smartfonu od firmy xiaomi , szczególnie telefon nazywa się redmi 4x. Mam problem otóż gdy do kogoś dzwonie mój mikrofon nie wyczuwa mojego głosu i druga osoba przez to mnie nie słyszy. Natomiast gdy włączę aplikację " dyktafon " i nagram swój głos nagle okazuje się że jakimś cudem mnie słychać. Pozdrawiam Ps; za chęci w pomocy nagrodzę.
figurel Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) 47 minut temu, kacperin1 napisał: nagle okazuje się że jakimś cudem mnie słychać. Nie ma tu żadnych cudów, są dwa mikrofony. Zapewne masz uszkodzony ten dolny, od rozmów, ten górny od nagrywania dyktafonem sprawny. Wymiana płytki z mikrofonem nie jest skomplikowana. Płytka kosztuje kilka dolarów Mikrofon to ten złoty prostokącik. Na Allegro kilkanaście złotych kosztuje. Edytowane 31 Grudnia 2018 przez figurel
mrosi Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi