Skocz do zawartości

Brak możliwości zapisywania danych aplikacji na karcie SD Xiaomi Redmi 5A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję ŁOPATOLOGICZNEJ, krok po kroku pomocy z telefonem Xiaomi Redmi 5A, bo tutoriale są pisane dla czystego Androida albo zbyt skomplikowanym dla mnie językiem i za nic w świecie nie umiem znaleźć takiej odpowiedzi dla mojego telefonu, którą umiałabym zastosować.

Wersja Android: 7.1.2 N2G47H
Wersja MIUI: MIUI Global 10.1 Stabilna 10.1.1.0 (NCKMIFI)

Potrzebuję zainstalować aplikację z bardzo dużą ilością danych, więc kupiłam w tym celu kartę pamięci Samsung EVO Plus 32 GB. I teraz za nic w świecie nie mogę w tym telefonie znaleźć opcji, jak zmusić go do instalowania aplikacji w pamięci zewnętrznej (lub choćby danych aplikacji) lub jak sformatować kartę jako pamięć wewnętrzną. Telefon nie pyta mnie, jak ma traktować tę kartę, domyślnie instaluje jako pamięć zewnętrzną i nie da się tego nijak przestawić z tych miejsc, które przegrzebałam 1f641.png:( Czy komuś się to z tym telefonem udało to zrobić w miarę prosto?

Nie wierzę, że żeby zrobić tak podstawową rzecz, muszę wykonać coś takiego: http://en.miui.com/thread-820440-1-1.html?fbclid=IwAR1GI0bHb3ecf1z6i4l1T9L_WRn33UdUtoz19SBxQ40zlTLvC9EYou7z2Pw bo to przecież absurd - w końcu chodzi o podstawową rzecz, a nie jakieś dziwne modyfikacje :(

To mój pierwszy telefon z Androidem, wcześniej miałam Nokię Lumię z WindowsPhone i tam takie rzeczy śmigały bez problemu.

Opublikowano

Tak. Musisz. Nie da się instalować na karcie pamięci. Od dawna jest taki bajer w androidzie. Obecnie karta pamięci służy do zapisu zdjęć, muzyki, filmów i kopii zapasowych. Tak już jest chyba wszędzie, nie tylko u Xiaomi.

RN5p - whyred

Opublikowano

Zmartwiłeś mnie tym :(

Jakbym wiedziała, to bym kupiła telefon z większą pamięcią wewnętrzną. No nic, będzie trzeba się w takim razie wgryźć w temat i w trakcie walki życzyć osobie, która wymyśliła coś tak absurdalnego porządnej biegunki ;)

Dziękuję za pomoc :) 

Opublikowano

Na przyszłość racz przejrzeć całe Forum, zamiast zakładać wątki w pierwszym, lepszym dziale...

Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...