AleksaK Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Potrzebuję ŁOPATOLOGICZNEJ, krok po kroku pomocy z telefonem Xiaomi Redmi 5A, bo tutoriale są pisane dla czystego Androida albo zbyt skomplikowanym dla mnie językiem i za nic w świecie nie umiem znaleźć takiej odpowiedzi dla mojego telefonu, którą umiałabym zastosować. Wersja Android: 7.1.2 N2G47H Wersja MIUI: MIUI Global 10.1 Stabilna 10.1.1.0 (NCKMIFI) Potrzebuję zainstalować aplikację z bardzo dużą ilością danych, więc kupiłam w tym celu kartę pamięci Samsung EVO Plus 32 GB. I teraz za nic w świecie nie mogę w tym telefonie znaleźć opcji, jak zmusić go do instalowania aplikacji w pamięci zewnętrznej (lub choćby danych aplikacji) lub jak sformatować kartę jako pamięć wewnętrzną. Telefon nie pyta mnie, jak ma traktować tę kartę, domyślnie instaluje jako pamięć zewnętrzną i nie da się tego nijak przestawić z tych miejsc, które przegrzebałam :( Czy komuś się to z tym telefonem udało to zrobić w miarę prosto? Nie wierzę, że żeby zrobić tak podstawową rzecz, muszę wykonać coś takiego: http://en.miui.com/thread-820440-1-1.html?fbclid=IwAR1GI0bHb3ecf1z6i4l1T9L_WRn33UdUtoz19SBxQ40zlTLvC9EYou7z2Pw bo to przecież absurd - w końcu chodzi o podstawową rzecz, a nie jakieś dziwne modyfikacje :( To mój pierwszy telefon z Androidem, wcześniej miałam Nokię Lumię z WindowsPhone i tam takie rzeczy śmigały bez problemu.
frrancuz Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Tak. Musisz. Nie da się instalować na karcie pamięci. Od dawna jest taki bajer w androidzie. Obecnie karta pamięci służy do zapisu zdjęć, muzyki, filmów i kopii zapasowych. Tak już jest chyba wszędzie, nie tylko u Xiaomi. RN5p - whyred
AleksaK Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zmartwiłeś mnie tym Jakbym wiedziała, to bym kupiła telefon z większą pamięcią wewnętrzną. No nic, będzie trzeba się w takim razie wgryźć w temat i w trakcie walki życzyć osobie, która wymyśliła coś tak absurdalnego porządnej biegunki Dziękuję za pomoc
mrosi Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Na przyszłość racz przejrzeć całe Forum, zamiast zakładać wątki w pierwszym, lepszym dziale... Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi