lukpc12 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam. Po przesiadce z globala na miui polska, pojawił się problem z karta sd w telefonie. Jest ona wykrywana, ale nic nie można na nią wgrać, próba formatowania w telefonie nie przynoszą skutków (zostają pozostałości po poprzednim systemie i jakieś backup). Podczas próby formatowania karty w laptopie występuje komunikat o tym, że "system Windows nie był w stanie sformatować pamięci". Czy może mieć to związek ze karta była podpięta jako pamięć wewnętrzna i tam zaszyfrowana ? Co z tym teraz robić, bo karta dziala, jest wykrywalna ale jest bezużyteczna.
mariusz.ur Opublikowano 26 Grudnia 2018 Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Tak to wygląda jak się ustawia kartę jako pamięć wewnętrzną. Użyj programu do zarządzania dyskami na PC ( np. Gparted lub EaseUs) aby usunąć partycje i sformatować kartę. Chociaż nie jestem pewien co do kart zaszyfrowanych bo nigdy nie szyfrowałem takowych. Edytowane 26 Grudnia 2018 przez mariusz.ur
slawek.n Opublikowano 26 Grudnia 2018 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Na próbę włóż inną . Myślę , że karta padła.
lukpc12 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2018 Karta działa w jakiś sposób ponieważ na laptopie jestem w stanie kopiować i przerzucać na dysk pliki ale nie mogę jej formatować. W przypadku gdy jest w telefonie jest widziana ale ale nic z nią nie można zrobić.
lukpc12 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2018 Na laptopie usuwam te pliki ręcznie, a jak wybieram opcje formatowania, oczywiście nieudaną, pliki powracają.
krzycho_85s Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Podepne się bo mam podobny dość problem. Mianowicie dzisiaj niewiadomo dlaczego wyskoczył mi komunikat, że karta sd jest uszkodzona i zalecane jest zrobienie formatu. Oczywiście karta nie widoczna w menedzerze plików. Po włożeniu do innego telefonu karta jest normalnie wykrywana i można odczytać pliki z niej. Karta kaput? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Jeśli w innym fonie karta pracuje poprawnie no to by wychodziło że problem jest z pierwszym fonem, a spróbuj innego menagera .Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
slawek.n Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzisiaj była aktualizacja menadżera. Może dlatego.....hmmm.... Wyczyść pamięć podręczna menadżera....może pomoże.
krzycho_85s Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzięki za rady. Jestem teraz w pracy bez karty. Potestuje jutro po powrocie. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
krzycho_85s Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Problem nie został rozwiązany. Telefon uporczywie widzi uszkodzona kartę i narzuca format. Zmieniłem telefon i mam spokoj. Dzięki za zaangażowanie.
Netoper Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 A przez ciekawość włóż do tego pierwszego fona jakaś inną kartę i zobacz czy też będą problemy.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi