Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po przesiadce z globala na miui polska, pojawił się problem z karta sd w telefonie. Jest ona wykrywana, ale nic nie można na nią wgrać, próba formatowania w telefonie nie przynoszą skutków (zostają pozostałości po poprzednim systemie i jakieś backup). Podczas próby formatowania karty w laptopie występuje komunikat o tym, że "system Windows nie był w stanie sformatować pamięci". Czy może mieć to związek ze karta była podpięta jako pamięć wewnętrzna i tam zaszyfrowana ? Co z tym teraz robić, bo karta dziala, jest wykrywalna ale jest bezużyteczna.

Opublikowano (edytowane)

Tak to wygląda jak się ustawia kartę jako pamięć wewnętrzną. Użyj programu do zarządzania dyskami na PC ( np. Gparted lub  EaseUs) aby usunąć partycje i sformatować kartę. Chociaż nie jestem pewien co do kart zaszyfrowanych bo nigdy nie szyfrowałem takowych.

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano

Karta działa w jakiś sposób ponieważ na laptopie jestem w stanie kopiować i przerzucać na dysk pliki ale nie mogę jej formatować. W przypadku gdy jest w telefonie jest widziana ale ale nic z nią nie można zrobić.

Opublikowano

Podepne się bo mam podobny dość problem. Mianowicie dzisiaj niewiadomo dlaczego wyskoczył mi komunikat, że karta sd jest uszkodzona i zalecane jest zrobienie formatu. Oczywiście karta nie widoczna w menedzerze plików. Po włożeniu do innego telefonu karta jest normalnie wykrywana i można odczytać pliki z niej. Karta kaput?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli w innym fonie karta pracuje poprawnie no to by wychodziło że problem jest z pierwszym fonem, a spróbuj innego menagera .

Opublikowano

A przez ciekawość włóż do tego pierwszego fona jakaś inną kartę i zobacz czy też będą problemy.