Jump to content

Mi8 - problem z czytnikiem linii papilarnych

Plexi36

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Zakupiłem Xiaomi Mi8 w tym tygodniu, telefon ma obecnie zainstalowany najnowsze MIUIPolska (8.12.13) jednak denerwuje mnie jedna przypadłość: czytnik linii papilarnych. Problem leży w tym, że działa on tak jakby chciał, a nie mógł. Już wyjaśniam: gdy przykładam palec do czytnika to:

1. Wcale go nie widzi.
  2. Odczytuje odcisk, ale informuje, że trzymałem za krótko (co wydaje mi się niedorzeczne, bo mój stary Mi Max odblokowałby się ze trzy razy w tym czasie)
  3. Informuje, że nie mógł odczytać odcisku palca i mam spróbować ponownie.

Dodanie odcisku palca było mega upierdliwe, ale w końcu się udało. Natomiast to nic nie dało, nawet dodanie 6ciu odcisków tego samego palca nic nie zmieniło. Jestem w kropce i właściwie w tygodniu zdecydowany jestem wysłać telefon do MiCenter, ale postanowiłem napisać, może ktoś również miał jakiś problem tego rodzaju i udało się go rozwiązać? Szperałem po zagranicznych forach, ale nic nie dały mi rady stamtąd.

Miałem też problem z odciskiem.Raz z zapisaniem go,a dwa z odblokowaniem nim tel.W mi5s plus przykładałem palec i jednym dotknięciem odblokowany.W Mi8 doprowadzało mnie to dotykanie do szału.Naciskałem,mocniej,kombinowałem ile wlezie,i nic .Wreszcie zasugerowałem się słowem ,,przesuwaj,,palec przy zapisywaniu odcisku,i tak próbowałem odblokować.I cud się stał.Spróbuj przesunąć palec od dołu czujnika jednocześnie go lekko dociskając.U mnie tak odblokowuje 9 na 10.Może coś to pomoże?

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

No dobra, ale to powinno działać idealnie za każdym razem. Mi Max na widok palca aż rwał się do odblokowania, nie płacę więcej kasy za to, żeby gorzej mi telefon działał :/ Odsyłam go w takim razie, bo tak nie powinno być, myślałem, że to jakiś znany problem, jeśli nie to nawet się nie będę zastanawiać.

Myślę że masz rację,jesteś w lepszej sytuacji bo kupowałeś w kraju.Ja w Chinach.Nie będę się z nimi przepychał.Opinie o gwarancji GearBest na forum Telchina nie są dobre.Więc zostanę z tym co jest.A Ty wysyłaj.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...